Euromängudel on ametis ka Eesti kohtunikud

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtunik Kristo Tohver.
Jalgpallikohtunik Kristo Tohver. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti kohtunikud ja ametnikud teenindavad mänge üle Euroopa, olles ametis nii Meistrite liigas kui ka Euroopa liigas.

Eesti kohtunikebrigaad teenindab 17. juulil UEFA Meistrite liiga esimese eelringi korduskohtumist Crusaders FC (Põhja-Iirimaa) – PFC Ludogorets (Bulgaaria).

Mängu peakohtunikuks on Roomer Tarajev, teda abistavad Sten Klaasen ja Veiko Mõtsnik. Neljandaks kohtunikuks on Siim Rinken. Meeskondade avakohtumine lõppes Bulgaaria meistri 7:0 võiduga. Mäng peetakse Belfastis Seaview staadionil.

Eesti kohtunikud ohjavad mänge ka Euroopa liigas. Juri Frischer, Silver Kõiv, Veiko Mõtsnik ja Kristo Külljastinen on 26. juulil kohtunikeks teise eelringi vastasseisus FC Samtredia (Gruusia)/FC Tobol Kostanay (Kasahstan) – FC Pyunik (Armeenia)/FK Vardar (Makedoonia). Täpne paar selgub 19. juulil, kui peetud on esimese eelringi korduskohtumised.

Kristo Tohver, Neeme Neemlaid, Dmitri Vinogradov ja Joonas Jaanovits on määratud vilistama 2. augustil Euroopa liiga teise eelringi kohtumist Anorthosis Famagusta FC (Küpros)/KF Laçi (Albaania) – Glenavon F.C. (Põhja-Iirimaa)/Molde FK (Norra). Vastasseis selgub 19. juulil, kui mõlemad paarid peavad esimese eelringi korduskohtumise.

Koondiste mänedžer Raili Ellermaa on UEFA delegaadina ametis naiste Meistrite liiga alagrupiturniiril. Turniir toimub 7.-13. augustini Põhja-Iirimaal. Turniiril osalevad Wexford Youths Women´s FC (Iirimaa), AFC Ajax (Holland), Thór/KA (Island) ja Linfield Ladies (Põhja-Iirimaa).

Aron Härsing oli abikohtunikuks esmaspäeval peetud U19 finaalturniiri kohtumises Soome – Itaalia. Soomes peetava finaalturniiri mängu võitis 1:0 Itaalia noortekoondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles