Miks mustanahalisi peatreeneriteks ei taheta?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sol Campbell
Sol Campbell Foto: AP / Scanpix

Endise Londoni Arsenali ja Inglismaa koondise kaitsja Sol Campbelli arvates on hetkel Premier League´is liiga vähe mustanahalisi peatreenereid, vahendab Soccernet.ee.

Campbelli arvates on paljudele endistele tippmängijatele treenerikoha otsingutel saatuslikuks saanud just nahavärv ning pallur ootab sel teemal muutusi.

«Kui millelegi algus teha, siis muutub see normiks. Kümne aasta pärast olukorrale järgi mõeldes küsime endilt, mis toona toimus. See on nagu suitsetamise keeld. Mitte kaua aega tagasi võis lennukitel suitsetada. Nüüd mõtleme, et mis meil arus oli. Kui palju välismaalasest peatreenereid on meil lisaks Arsene Wengerile Premier League´is?. Nüüd on see tavaks saanud,» ütles Campbell.

«Mitmetest omaaegsetest mustanahalistest tippjalgpalluritest vaadatakse mööda. Miks võimalused puuduvad? Mis vahe on heal valgel mängijal ja heal mustanahalisel mängijal? Minu jaoks pole seal mingit vahet. Kui vaadata mängijate karjääride järgi, siis peaksid pooled peatreeneritest olema mustanahalised. See on tõesti piinlik,» lisas inglane.

36-aastane Campbell, kes on hetkel vabaagent loodab veel paar aastat mängida ning seejärel teemaks tulnud treeneriametit proovida.

«Mille kuradi pärast on Paul Ince töötu? Olete te tema karjääri vaadanud? See on hirmuäratav. Kui ta oleks teinud sama hea karjääri kuskil Hispaanias või Itaalias oleks ta seal peatreener. See on haletsusväärne olukord,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles