Kevin Korjus jätkab suure tõenäosusega Renault’ 3.5 sarjas

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus jätkab Renault’ 3.5 sarjas, kuid kas ka Tech 1 meeskonnas, selgub pärast viimast etappi.
Kevin Korjus jätkab Renault’ 3.5 sarjas, kuid kas ka Tech 1 meeskonnas, selgub pärast viimast etappi. Foto: Oliver Lomp

Eesti vormelipiloodi Kevin Korjuse mänedžeri Raivo Tamme sõnul on sama hästi kui kindel, et Korjus jätkab ka tuleval hooajal vormel Renault’ 3.5 sarjas.


«99-protsendilise tõenäosusega jätkab Kevin 3.5 sarjas,» kinnitas Tamm. Kui hooaega suurepäraselt alustanud ja pidevalt poodiumile kerkinud Korjus sel aastal sarja võitnuks, polnuks teist aastat järjest mõtet jätkata ning tõenäoliselt oodanuks siis GP2 sari. Nüüd aga, kui üldarvestuses tundub ka poodiumi madalaim aste pigem püüdmatu, pole vahetusel mõtet. Pealegi arvestades seda, et Renault’ 3.5s võetakse järgmisel hooajal kasutusele uus ja võimsam vormel ning korraldajad püüavad globaalselt huvi laiendada – näiteks etapiga Brasiilias –, siis kas GP2 üldse oleks kõvem?

«Pole üldse välistatud, et GP2 jääb üldse Renault’ 3.5 varju, kuid seda ma ei saa faktina öelda,» sõnas Tamm.

Sari on küll peaaegu kindel, kuid millises tiimis Korjus järgmisel aastal sõidab, on liiga vara öelda. See peaks selguma pärast viimast etappi, mis sõidetakse 8. ja 9. oktoobril Hispaanias Barcelona lähistel Montmelos.

Tamme sõnul on näiteks suheldud tänavust hooaega konstruktorite arvestuses ülivõimsalt juhtiva Carliniga (Carlinil on koos 430, teisel kohal asuval Fortec Motorsportil 185 ja viiendal positsioonil paikneval Tech1-l 130 punkti – toim). Mõlemat Carlini pilooti, Robert Wickensit ja Jean-Eric Vergne’i seostatakse vormel-1 sarjaga ning tiimis peaksid kohad vabaks jääma, kuid kas tiimi vahetamine ikka oleks mõistlik.

«Tech1ga saab aasta koostööd täis ja võib-olla oleks parem tuttava seltskonnaga jätkata,» arutles Tamm, kuid lisas, et hooaja teises pooles on sõiduriist alt vedanud. «Kui aasta alguses oli Kevin stabiilselt eesotsas ja meeskonnakaaslane Arthur Pic keskel, siis nüüd sõidab Kevin heal juhul esikümnesse ja Pic on üldse viimaste seas. See ei saa ainult juhus olla, et mõlemad on samal ajal järsult langenud.»

Tamm lisas ka, et igal juhul järgmisel aastal on ootused Korjusele väga kõrged. Noore eestlase treenimisega tegelev firma Gravity on seadnud kindla eesmärgi: sari ära võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles