Kilk: samas koosseisus neljapaat toob olümpiakoha möödaminnes!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk vihjas tänasele «Terevisioonile» antud intervjuus, et Plovdivi EMil hõbeda võitnud paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson ja Allar Raja) läheb samas koosseisus ka Londoni olümpiale. Taimsoo-Raja MMilt võidetud olümpiakoha paariskahesel kasutavad aga ära noored sõudjad.

«Olen veendunud, et see neljapaat võtab Luzerni regatil Eestile olümpiakoha. Möödaminnes! Ja väga hea, et oleme noortele sõudjatele olümpiale kahepaadi koha välja sõitnud,» rääkis Kilk, kelle hinnangul tuleks olümpial panustada tugevale neljasele. «Neljapaat peab olema meie trump, aga loodan, et keegi noortest teeb hea arenguhüppe.»

Pärast Pekingi olümpiat teatas Kilk, et eesmärk on Londoni olümpiale viie paatkonnaga minna. Praeguseks on OM-koha välja võidelnud vaid paarisaeruline kahepaat.

«See on see alaliidu juhi dilemma – eesmärgid peavadki kõrged olema!Pekingi olümpial käisime kolme paarisaerulise paadiga. Kuidas me kellelegi neist oleksin öelnud, et ei – seekord te olümpiale ei pääse. Kaisa Pajusalu on noorte klassis kamaluga medaleid võitnud, kas ma oleksin pidanud siis talle ütlema, et vabandust, aga sina plaani ei mahu? Või kaheksapaat? Kas ma neile oleksin pidanud ütlema, et nemad nagunii olümpiale ei jõua? Eesmärgid peavad kõrged olema!» arutles Kilk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles