Eesti-Läti ühisliiga kooseis uueks hooajaks hakkab paika loksuma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo osaleb uuel hooajal ka Eesti-Läti ühisliigas
BC Kalev/Cramo osaleb uuel hooajal ka Eesti-Läti ühisliigas Foto: Kristjan Teedema

Eile jõudis kätte meeste Eesti-Läti liiga registreerimise tähtaeg. Eesti poolelt on asi selge – liigas osaleda soovib seitse klubi, kes kõik on oma soovi registreerimistaotlusega ka kinnitanud.

Kahe alaliidu tänane ühine otsus oli, et lõpliku liiga koosseisu kinnitamiseks ja muude puuduste likvideerimiseksantakse aega teise augustini. Peamiselt tuleb selgeks saada Läti poole osalejate arv, kuna ootamatult avaldas soovi osaleda liigas üheksa klubi, mitte kaheksa, nagu esialgu kirjutati ning millega Eesti pool on seni arvestanud. Lõplik alaliitude ühine otsus, kes liigas osalevad, tehakse 2. augustil.

Liiga ajakava koostatakse ühiselt augusti lõpuks. Kindel on, et liiga alustab 28.-29. septembril, kõik meeskonnad mängivad põhiturniiril omavahel kaks korda läbi, misjärel kaheksa ülemist meeskonda alustavad playoffi.

Neli paremat mängivad 5.-6. aprillil ühisliiga Final Four'i. Pärast Eesti-Läti finaalturniiri mängitakse välja vastavalt Läti ja Eesti meistritiitel. Eesti play-off’iks tekib asetus vastavalt Eesti-Läti ühisliiga paremusjärjestusele.

Õigeaegselt esitas registreerimistataotluse 16 võistkonda. Eesti võistkondadest soovib uuel hooajal ühisliigas mängida BC Kalev/Cramo, Tartu Ülikool ,AVIS UTILITAS Rapla, Pärnu Sadam, Valga/Valka Maks&Moorits, Tallinna Kalev/TLÜ ja TTÜ KK.

Läti klubidest esitas soovi osaleda BK Ventspils, Riia VEF, BK Jurmala, BK Ogre, Liepaja, Latvijas Universitāte (LU), BK Kekava, Valmiera Glass, BK Jekabpils.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles