Kas Janar Talts naaseb 14-aastase pausi järel Kalevisse? (2)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor Janar Talts 2003. aastal Kalevi särgis läbimurdel.
Noor Janar Talts 2003. aastal Kalevi särgis läbimurdel. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti korvpallikoondise pikaaegne põhimees Janar Talts valib omale uueks hooajaks klubi ilmselt kolme kosilase seast.

Kodune korvpalliturg on tänaseks olnud avatud juba umbkaudu kaks kuud, kuid kaupa pole sisuliselt keegi veel vahetanud. «Tundub, et kõik ootavad, millal keegi esimese sammu teeb,» ütleb Tallinna Kalev/TLÜ mänedžer Oliver Läll. «Arvan, et juba järgmisel nädalal võib tekkida doomino-efekt, mis paneks klubid mängijatega järjepanu lepinguid sõlmima. Ootame eelkõige huviga, mida Kalev/Cramo teeb.»

Kuivõrd meie esiklubi Kalev/Cramo paistab oma seniste eestlastega ilmselt jätkavat ja teistes võistkondades rahvusvahelisel tasemel maarjamaalasi napib, on saanud vaieldamatult kõige paeluvamaks teemaks Janar Taltsi tulevik. Eesti viimase kümnendi üks silmapaistvamaid mängijaid esindas viis viimast hooaega Tartu Ülikooli, mis teatas suve alguses eelarve drastilisest langusest.

Huvi vanameistri palkamise vastu on üles näidanud nii kaks pealinnaklubi – suur ja väike Kalev – kui ka Tartu, kes esialgsetest sõnumitest hoolimata loodab Taltsi ja Tanel Sokuga lepingut pikendada. «Hetkel pole ma veel midagi otsustanud,» sõnas Talts Postimehele. «Linna põhjal ma valikuid ei langeta, loevad muud tegurid.»

Paratamatult tekib küsimus, kas nüüd, mil Tartu on varasemast veel nõrgemaks jäämas, poleks Taltsil viimane aeg end veel viimast korda proovile panna rahvusvahelisel tasemel? Kalev/Cramo, kes on pikakasvulise mängija teenetest olnud huvitatud ka eelnevatel aastatel, annaks Ühisliiga näol selleks suurepärase võimaluse.

«Eks ma pean otsuseid tehes ka passi vaatama,» vihjas viimati 2004. aastal Kalevis mänginud Talts nii Donaldas Kairyse rasketele treeningutele kui ka Kalevi tihedatele Venemaa-reisidele.

Pikemalt loe Eesti klubide hetkeseisust homsest Postimehest!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles