Tobreluts: suvebiatloni MM plaanidesse ei sobinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvebitaloni MMidelt üheksa medalit võitnud Indrek Tobreluts otsustas sel aastal võistlusest loobuda.
Suvebitaloni MMidelt üheksa medalit võitnud Indrek Tobreluts otsustas sel aastal võistlusest loobuda. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval algavad Tšehhis laskesuusatamise suvised maailmameistrivõistlused, kuid Eestist asuvad võistlustulle vaid tulevikulootused. «Need medalid ei motiveeri enam,» tunnistas koondise raudvara Indrek Tobreluts.



Tobreluts on suvebiatlonis olnud väga edukas – lisaks 2000. aastal võidetud kuldmedalile on tal suvistelt MMidelt veel kuus hõbemedalit ja kaks pronksi. «Otsustasin, et pole enam mõtet minna,» selgitas Tobreluts. «Seal võidetud medaleid ei tähtsusta keegi. Ja eks mul ole medaleid sellelt alalt juba kogunenud küll, väga ei motiveeri enam.»

Aprillis 35-aastaseks saanud Tobreluts nentis, et kuna suvel on korralikult higi valatud, tahab ta septembris natuke rahulikumalt võtta. «Sellepärast ei sobinud suvebiatloni MM ka plaanidesse,» sõnas ta. «Muidu oleks võinud vaatamata motivatsioonipuudusele võistelda, aga võtan septembris natuke kergemalt, et akusid laadida.»

Nove Mestos stardivad Kristel Viigipuu, Darja Jurlova ja Grete Gaim, meestest on praegu kindel üksnes Daniil Steptšenko minek.

Uuel hooajal moodustavad senise esinumbri Eveli Saue kõrvalejäämisel naiste A-koondise Kadri Lehtla, Viigipuu ja Jurlova, meeste koondis jäi peaaegu samaks – Tobreluts, Roland Lessing, Priit Viks ja Kauri Kõiv, tippspordi lõpetanud Priit Naruski asemel sai A-koondisesse Steptšenko.

Kevadel kimbutasid Eesti laskesuusatamist intriigid, peamiseks probleemiks oli alaliidu otsus pikendada lepingut lätlasest peatreeneri Maris Cakarsiga, mis aga mõnele sportlasele ei meeldinud. «Need, kes otsustasid eraldi treenida, on siiamaani eraldi, aga need, kes on Cakarsiga koos, on kõik tehtuga rahul ja sisekliima on päris hea,» ütles Tobreluts, kinnitades, et vähemalt koondise tuumikus probleeme pole.  

«Õhkkond on tunduvalt rahulikum,» lisas ka Kauri Kõiv, kes otsustas seljaprobleemide tõttu suvebiatloni MMist loobuda. «Kui neid ei ole, kes jamasid üles keerutavad, siis ei tekigi jamasid.»

Tänavu tehti ettevalmistuses ka väike muudatus – kui seni on Ramsau mägedesse mindud oktoobris, siis nüüd peeti esimene laager sealsetel liustikel juba augusti lõpus. «Olime üle kahe nädala seal, tegime korraliku laagri,» rääkis Tobreluts.

Oktoobri alguses sõidetakse samuti kaheks ja pooleks nädalaks Ramsausse, seejärel tuleb koondis natukeseks koju ning 27. oktoobril sõidetakse Põhja-Soome Olosele harjutama. «Üldjoontes on plaanid ikka samad, pole olnud mõtet neid väga muuta,» tõdes Tobreluts. «Suve üle ei saa kurta, seisund on hea. Väiksemaid vigastusi on küll veidi rohkem olnud kui varem, aga eks see tuleb ka vanusest.»

Laskesuusatajate esimene lumevõistlus peetakse Olose laagris, esimene ametlik start tehakse 26. novembril Rootsis Idres IBU karikaetapil. MK-sari algab tänavu 30. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles