Pihlaku meeskond võitis bulgaarlasi, Nõmmsalu otsib uut klubi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Pihlak
Marek Pihlak Foto: volley.ee
Võrkpalli Challenge Cupi 1/16-finaali avamängus alistas Marek Pihlak ja Lenniki Euphony kodusaalis Bulgaaria meeskonna Dupnitsa Mareki 3:0 (25:23, 25:14, 25:22).

Hüppeliigese vigastust raviv eestlasest temporündaja vaatas kohtumist varumeestepingilt, kirjutab volley.ee.

«Olen poole jõuga treeningutel kaasa teinud, jala säästmiseks eelistan praegu nurgaründaja kohal tegutseda,» lausus Pihlak. «Õnneks ei langenud keegi ansamblist välja, vastasel juhul pidanuksin ilmselt nurgaründajana platsile minema.»

Euphonyl on keerulised ajad, sest hiljuti lõppes leping ameeriklasest nurgaründajal Kevin McCollochil, traumaga on audis samal positsioonil tegutsev poolakas Maciej Alancewicz. «Sellegipoolest tegime hooaja parima mängu,» kinnitas Pihlak.

Kurvalt käis aga Jaanus Nõmmsalu ja Ostrava DHL-i käsi – Ungaris tuli vastu võtta 0:3 (16:25, 17:25, 11:25) kaotus Kaposvari Kometalt.

«Mängijatel polnud motivatsiooni ja seetõttu jättis soovida ka keskendumine. Treenergi ütles enne kohtumist, et prioriteediks on Tšehhimaa meistrivõistlused,» ütles Nõmmsalu. «Olime suurtes raskustes planeeriva servi vastuvõtmisel. Saime eelnevalt Mikasa palliga (Tšehhi liigas kasutatakse Gala palli) teha vaid kaks trenni. Lisaks toimus mäng kohutavalt väikeses saalis, kuid see pole vabandus.»

Algkoosseisus platsile tulnud Nõmmsalu vahetati esimese geimi keskel pingile, uuesti sekkus Eesti koondise nurgaründaja kolmandas geimis. Viimased poolteist kuud näpuotsaga mänguaega saanud Nõmmsalu tunnistas, et uue töökoha otsingud käivad.

«Tahaks rohkem mängida, kuid treener ei usalda mind. Treeningutel pingutan küll täiega. Ei tea, milles asi,» otsis Nõmmsalu vastuseid.

Nõmmsalul on Kometaga seoses halvad mälestused – eelmisel hooajal kaotas Pärnust pärit sportlase tööandja Saloniki PAOK eurosarjas samuti ungarlastele. Euphony ja DHL peavad korduskohtumise nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles