Tartu ja Kalev said teada oma murekohad

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo (sinises) ja Tartu Ülikool pakkusid laupäeval publikule põneva etenduse. Kohamängudes pidid nad               aga tunnistama Läti ja Leedu klubide paremust.
Kalev/Cramo (sinises) ja Tartu Ülikool pakkusid laupäeval publikule põneva etenduse. Kohamängudes pidid nad aga tunnistama Läti ja Leedu klubide paremust. Foto: Margus Ansu

Tartus peetud Balti liiga karikaturniir näitas, et Eesti korvpalluriklubid on Baltikumi tippudest sammujagu maas – kvaliteedi puudumist peab kompenseerima kõva võitlusega, millest nädalavahetusel vajaka jäi.


Kui laupäevase Balti liiga karikaturniiri poolfinaali järel tundus, et BC Kalev/Cramost lisaajal üle olnud Tartu Ülikooli korvpallimeeskond on heas hoos, siis eilsete kohamängude järel peab pigem nentima, et mõlemad Eesti klubid on teistest baltlastest sammu võrra maas. Pronksimatšis jäi Kalev/Cramo alla leedukate Rudupisele, kullalahingus purustas Riia VEF aga Tartu Ülikooli koguni 95:69. Võõrustajate peatreener Indrek Visnapuu tunnistas, et esikoha teeninud VEF oli lihtsalt parem.

«Nad on natuke parema klassiga meeskond. Me teeme platsil sarnaseid asju, kuid kiirused ja lahenduste kvaliteet on teine,» sõnas Visnapuu. «Sellised puudujäägid peaks kompenseerima võitluslikkusega, kuid sellest jäi meil esimesel poolajal puudu. Kindlasti oli see hea mäng õppimiseks.»

Hõbemedalid võitnud tartlased olid finaalis hädas kaitsemänguga. Mõlemas mängus loobiti nende korvi pea sada punkt, liiga palju said vastaseid kergeid korve.

«Mis puutub kergetesse korvidesse, siis need saavad enamasti alguse juba rünnakul,» märkis Visnapuu. «Hoopis murelikumaks teeb kaitselaud. Vastased saavad liiga palju kordusviskeid.»

Tartlaste nädalavahetuse positiivseim üllatus oli ehk ameeriklase Bill Amise kiire sulandumine meeskonna mängu. Laupäevases debüüdis Kalev/Cramo vastu oli mees 21 punktiga koguni meeskonna resultatiivseim. Kuigi finaalis Riia VEFiga jäi Amis veidi tagaplaanile, oli 206 cm pikkune keskmängija sealgi korvi all kõva jõud. Sellele lisaks hea liikuvus ning mängu lugemine, mis lubab loota, et klubi ost läks seekord täkkesse.

«Praegu jääb ta kindlasti alles, järgmise nädala karikamängus on võimalus teda uuesti hinnata,» ütles Visnapuu, kes kinnitas siiski, et USA palluri tase on üsna korralik. «Kuigi ta vorm pole veel kõige parem, on ta siiani end positiivselt näidanud, ja näha on, et meil on korvialust jõudu hädasti vaja.»

«Tubli mängumees, kindlasti parem kui see eelmine. Usun, et temast on meile palju abi,» lisas tagamängija Kristo Saage.

Veel ühe välismängija toomisega Visnapuu kiirustada ei soovi. Esmalt tabab ta näha, milleks on suutelised omad noored. «Pole mõtet tormata. Kaks välismängijat pole eesmärk omaette,» kinnitas Visnapuu. «Tunneme kõigepealt oma noortest rõõmu. Mehed, kes järsku hakkavad mänge otsustama, ei teki üleöö.»

Kui VEF oli kvaliteedilt nii palju parem, kas siis on üldse Eesti klubidel Balti liigas kõrget kohta loota? Visnapuu ei tahtnud ennustustes ajast ette rutata ning toonitas, et oluline on asju võtta samm-sammult.

«Loomulikult tahame võimalikult kõrget kohta ja šanssi jõuda final four’i, kuid võtame üks mäng korraga,» sõnas Visnapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles