Prantsusmaaga maailmameistriks tulnud väravavaht kordas huvitavat saavutust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alphonse Areola
Alphonse Areola Foto: FRANCK FIFE / AFP

Prantsusmaa koondise kooseisus tuli maailmameistriks 23 mängijat, kelle seas ka Alphonse Areola. Prantsusmaa väravavaht kordas sellega täiesti omapärast saavutust.

Nimelt pole Areola mitte kunagi Prantsusmaa koondise särgis väljakul käinud! Kuna Areola on koondise kolmas valik, keda väravasse usaldada, polegi kordagi 25-aastane prantslane platsile pääsenud. Viimati tuli sarnase saatusega mängija maailmameistriks aastal 1982.

Siis tuli maailmameistriks Itaalia kooseisus Franco Baresi, kes oli tollel ajal 22-aastane ning polnud kordagi koondise särgis väljakule pääsenud. Hiljem sai Baresist üks Itaalia tähtsamaid lülisid ning mees pidas koondise eest oma karjääris 81 kohtumist ja võitis klubiga kuus Itaalia meistritiitlit.

Lisaks oli samal aastal Itaalia kooseisus veel üks sarnase saatusega mängija, Giovanni Galli, kes oli samuti koondise kolmas väravavaht. Siiski sai ka Galli lõpuks koondise eest oma karjääris kirja 19 kohtumist. 

Alphonse Areola
Alphonse Areola Foto: POOL / REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles