Usbekistani tennisist sai USA kodakondsuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara Lepchenko
Varvara Lepchenko Foto: SCANPIX

Usbekistanis sündinud tennisist Varvara Lepchenko sai pärast pikka ootust USA kodakondseks. Ametlik kinnitus selle kohta saabus 24. septembril, ehkki USA lipu all oli tennisist mänginud alates 2007. aasta septembrist.

Naiste tennise koduleheküljel jutustab praegu 25-aastane Lepchenko oma loo. Neiu saabus koos isa ja õega USAsse 2001. aastal. Tema sõnul elas ta Usbekistanis ka piisavalt hästi ja arenes heaks tennisistiks, kuid USA andis vabaduse. Et aga perel eriti raha polnud, võttis noore tüdruku enda juurde Allentownis elanud Shari Butz, kellest sisuliselt sai tennisistile teine ema (pärisema saabus USAsse alles 2005. aastal). See oli ka üks põhjus, miks Lepchenko leidis, et tema kodakondsuse taotlus on õiglane, vahendab ajakirja Tennis kodulehekülg.

Kuigi WTA tegi Lepchenkole erandi ja tal lubati USA eest mängida, puudus tal riigi ametlik pass ning paljudesse välisriikidesse polnud neiul lubatud reisida. Näiteks kõik kümme ITF- turniiri, mida Lepchenko on võitnud, toimusid USAs, kus tal oli ainult elamisluba.

Praegu on Lepchenko maailma edetabelis 108. kohal, kuid ta loodab, et passi saamine hõlbustab tal turniiridel osalemist ja sellega kaasnevalt ka tõusu maailma edetabelis. «Nüüd ma enam ei tunne, et ei kuulu kellelegi,» rõõmustas Lepchenko. «Riik, mis mind lapsendas, andis mulle võimaluse ja vabaduse. Leidsin siit uue elu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles