Eesti napp kaotus Bulgaariale hävitas lootused jõuda EMil veerandfinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Rosenthal
Märt Rosenthal Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sofias peetaval B-divisjoni U20 EMil pidi Eesti valusalt tunnistama võõrustajamaa Bulgaaria 56:58 paremust. Kaotus tähendas Eesti koondise jaoks veerandfinaalist väljajäämist.

Enne mängu oli asi selge see, et võitja pääseb kaheksa hulka mängima, kaotaja osaks jäävad kohad 9.-16. Selle teadmisega asusid eestlased jahtima võitu. Esimene veerandaeg kulges võrdselt ning veerandaeg lõppes seisuga 16:16.

Teisel veerandajal kaotas Eesti tänu Bulgaaria kaitsele enesekindluse, mis väljendus ebakindlates visetes ja lisaks kogunes veerandiga kaheksa pallikaotust. Eestlaste õnneks tabas Joonas Šein poolaja viimasel sekundil kolmese ning vahe jäi 28:34.

Kolmas veerandaeg algas Eesti jaoks katastroofiliselt: esimese viie minutiga ei teeninud Eesti punktigi ning Bulgaaria oli ees 40:28. Veerandaja lõpus saadi küll mäng veidi paremini toimima ning seisuks jäi 34:47, kuid kaotus enne viimast veerandaega oli siiski 13 punkti. 

Neljandal veerandajal näitasid suurepärast mängu Tom Kaldre ja Märt Rosenthal, kes vahendasid viimase veerandajaga vahe minimaalseks. Ka Ron-Arnar Pehka aitas korviga Eestil tagasi mängu saada kuid otsustavatel hetkedel olid bulgaarlased paremad ja nii kaotati mäng napilt 56:58.

Eestlaste parimana tõi Rosenthal 14 punkti, Kaldre lisas 13, Pehka üheksa ja Tormi Niits kaheksa. Bulgaarlaste parimana tõi Yordan Minchev 18 punkti ja kogus 13 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles