Töötu võrkpallur Nõmmsalu: otsin muud ametit, nalja pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Nõmmsalu.
Jaanus Nõmmsalu. Foto: CEV

Tundub uskumatu, et võrkpalli Euroopa meistrivõistlustel 12. koha saanud meeskonna põhimängija pole endale uueks hooajaks klubi leidnud ja kaalub just sel põhjusel tippspordist taandumist. Sellises olukorras on nurgaründaja Jaanus Nõmmsalu, kellele pole viimase kuu jooksul laekunud ühtegi tõsiseltvõetavat pakkumist.



«Eestist on raske välja pääseda,» nentis eelmisel hooajal Pärnus pallinud Nõmmsalu. «Tagantjärele võib öelda, et pidanuksin suvel olnud võimalustega rohkem vaeva nägema. Lootsin ehk liiga palju EMile, kuid enamik klubisid on selleks ajaks komplekteeritud. Pealegi toimusid alagrupimängud eri linnades ja see kahandas minu võimalusi õigetele inimestele silma jääda.»

Esmaspäevasel treeningul pisut selga vigastanud Nõmmsalu ütles, et hoiab end Pärnu klubi juures harjutades vormis novembri lõpuni, kui toimub Londoni olümpia valikturniir. «Vahepeal otsin ka muud tööd, nalja pole. Kui pean võrkpalliga lõpetama, siis teen seda vähemalt tipus olles,» ütles Nõmmsalu, kes tegeleb ka Itaalia spordirõivaste maaletoomisega.

Nõmmsaluga samas seisus on ka EMil varuliberona kaasa teinud Sten Esna, kes pole samuti ühtegi oma tasemele vastavat pakkumist saanud.

8. oktoobril algavast Balti liiga hooaja avakohtumisest Jelgava Biolarsiga jääb ilmselt kõrvale Pärnu meeskonna sidemängija Andres Toobal, kes käis limapaunapõletiku tõttu põlveoperatsioonil. «Saan kõndida, kuid haavad on veel lahti. Pean sel nädalal antibiootikume võtma, oktoobri keskel saan ilmselt täisjõuga treenima hakata,» selgitas viis päeva haiglas veetnud Toobal, keda asendab väljakul Ergo Sartakov.

TTÜ meeskonnas viibib testimisel Moldova nurgaründaja Deniss Sintov, kes on varem peatreener Aigor Kaibaldi käe all mänginud Võru Valios. Kas Sintov ka lepingu saab, selgub pärast nädalavahetusel Tartus toimuvat Premium7 Cupi, millest võtavad osa veel kohalik Pere Leib, Pärnu ja Jelgava Biolars.

Natalja Bratuhhina sõlmis lepingu Küprose naiskonnaga Limassoli AEL. Eelmisel hooajal riigi meistrivõistlustel pronksi saanud ja karikavõitjaks kroonitud AEL kohtub Challenge Cupi 2. ringis Venemaa klubi Omski Omitškaga. Mullu kuulus Bratuhhina teise Küprose võistkonna, Nicosia Olympiada ridadesse. Tema kaksikõde Polina Bratuhhina pallib Prantsuse meistriliigas kaasa tegevas Terville’i Floranges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles