Uibol ja Saluril on EMil ühine eesmärk

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Robert Saluri (vasakul) ja Maicel Uibo sõprus on sama tugev nagu mõlema mehe võitlusvaim võistlusradadel.
Karl Robert Saluri (vasakul) ja Maicel Uibo sõprus on sama tugev nagu mõlema mehe võitlusvaim võistlusradadel. Foto: Tairo Lutter

Tänavune sise-MMi pronksimees Maicel Uibo ja Karl Robert Saluri erinevad kümnevõistlejatena üksteisest nagu öö ja päev. Mis ühe jaoks on trumpala, selles teine kaotab parimatele üle saja punkti, ja vastupidi. Ometi on põlva- ja raplamaalase eluteed kulgenud juba kümmekond aastat sarnast rada pidi.

Tuttavaks said Uibo ja Saluri noorteklassides koos võisteldes, tänaseni kestev sõprus süvenes aga lõpuklassides Audenteses spordigümnaasiumis, kus peale koolitarkuse omandamise Tõnu Kaukise näpunäidete järgi treeniti. Toakaaslased oldi ühiselamus kaks viimast keskkooli-aastat.

«Tegime rumalused juba lapsena ära ja Audentese-päevil keskendusime tõsisemalt nii spordile kui ka õppimisele. Õhtune režiim oli hästi paigas: pärast trenni õppisime, kell 21.30 vaatasime ETV spordiuudiseid ja seejärel läksime magama,» meenutab Saluri. «Hinded üritasime hoida neljad-viied. Maicel oli minust juba siis inglise keeles parem, mulle on alati meeldinud aga matemaatika. Suuri probleeme me õpetajatele vist ei valmistanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles