Berliini rulluisumaratoni peakorraldaja hukkus liiklusõnnetuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Uphues
Alexander Uphues Foto: http://www.experts-in-speed.de

Maailma ühe suurima rulluisumaratoni korraldaja Alexander Uphues, kes on olnud nõuannetega abiks ka Tartu rulluisumaratoni korraldajatel, hukkus traagilises avariis Tiibetis.

Uphues käis Tartu rulluisumaratoni vaatamas 2010. aasta suvel, et hinnata siinset sündmuse läbiviimise kvaliteeti ning anda nõu, mida teha paremini. Nimelt on tartlaste soov viia rulluisumaraton WIX (World Inline Cup 2011 maratoni) Class 1 tasemele, mis tähendaks sarnast sarja suusatajate Worldloppetiga.

Uphues tegi koos elukaaslase Bettinaga tänavu aprillis teoks ammuse unistuse ning paar sõis jalgratastel ümbermaailmareisile. Laupäeva, 24. septembri hommikul asusid pedaalijad teele ühest umbes 500 kilomeetrit Xining/Qinghaist kagus asuvast külast, et tõusta sel päeval 4600 meetri kõrgusele merepinnast.

Teekonnal saatis matkajaid juba mitu päeva närviline liiklus, kirjutas Uphues oma blogis. Erinevate ehitusplatside vahel sagis arvukalt veoautosid. Veel 80 kilomeetrit seda teed jäi sõita, siis pidi paar jõudma rahulikumale teele. Paraku lõppes reis traagiliselt, kui sel päeval oli sõidetud 11,88 kilomeetrit.

Kell 9.50 kohaliku aja järgi kaotas vastu tulnud veok juhitavuse ning Uphuesil ei õnnestunud sellest mööda manööverdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles