Tapetud korvpalluri treener: ta oli väga lahe mees

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Kesküla (keksel)
Kert Kesküla (keksel) Foto: Toomas Huik

Lasnamäelt tapetuna leitud endise tippkorvpalluri Kert Kesküla kunagisel treeneril Heino Rebasel jagus õpilast meenutades ainult häid sõnu. «Ta oli selline mees, kes hoidis punti koos – kui mäng hakkas kiiva kiskuma, võis ka sõimata ja karjuda, kuid samas oli alati väga toetav ja lahe mees. Kahjuks oli…» sõnas ta.

Rebane kuulis Kesküla mõrvast täna hommikul metsas koeraga jalutades. «Mulle helistati... Nüüd jalutan siin ja vesistan, lasin silme-eest läbi pildid, kuidas ta trenni tuli ja oli,» rääkis treener. «Oma parimad mängud tegi ta Eesti juunioride koondises. Kahjuks tabas teda raske põlvetrauma. Pärast paranemist panin ta arstide loal mängu ja ta sai kohe uuesti vigastada.»

Kuigi Kesküla jõudis kuuluda ka Eesti koondisse, tõmbasid vigastused tema kõrgelennulisele karjäärile kriipsu peale ja ta pidi rahulduma mängudega Eesti meistriliigas.

Rebane meenutas, et varasematel aastatel tegi ta alati Keskülale tema sünnipäeval 13. jaanuaril telefonikõne, ent tänavu jäi see vahele. «Sellel aastal polnud me kohtunudki,» rääkis ta. «Tean, et ta oli enamuse ajast Soomes tööl.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles