Leius: napid eksimused halvasid Kanepi mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Leius
Toomas Leius Foto: Laura Oks

Eesti tennisekorüfee Toomas Leius leidis, et pärast maailma esireketi Caroline Wozniacki alistamist polnud iseenesestmõistetav, et täna pidanuks Kaia Kanepi ka Agnieszka Radwanskast jagu saama, vahendab ajakiri Tennis.

«Tennis on selline ala, kus üksikud punktid, napid autilöögid või muud nüansid võivad kogu mängu otsustada,» sõnas Leius. «See pole kettaheide, kus mees, kes kolm meetrit teisest kaugemale heidab, alati võidab.»

Üks konkreetne põhjus, miks Radwanska Leiuse arvates siiski võitis, seisnes selles, et ta tegi mängu Kanepi jaoks ebamugavaks. «Wozniacki ei kasuta peaaegu üldse lõigatud lööke, mistõttu Kaial oli kergem rünnata. Radwanska hoidis aga palli madalal ning neid ei löö Kaia nii kergelt ära. Võrku samuti joosta ei julge, sest see pole Kaia tugevaim külg,» lisas Leius.

Kui Wozniackile ainult tagasiajamisest ei piisanud, ta pidi lõpus riskima, et mängu tasakaalus hoida, siis Radwanskale seekord piisas. Ehkki napilt, sest tie-breakis võinuks kas või üks punkt mängu teistpidi kallutada.

«Ilmselt poleks ka Radwanska ainult tagasiajamisega võitnud, kuid tal oli rohkem õnne,» ütles Leius. «Kuna poolatar pidi palju rohkem jooksma, olnuks ta otsustavas setis ilmselt väsinum. See oli näha juba ka teise seti lõpus, et ta enam servida ei jõudnud.»

Leiusel oli ka põhjendus, miks Radwanska võitis suurema osa punktidest, kui Kanepi pani mängu teise pallingu. Samal ajal ei suutnud Kanepi vastase teisel pallingul nii palju äralööke teha nagu eile Wozniacki vastu.

«Radwanska oskab positsioonimängus paremini olukordi realiseerida. Ta on kavalam ja näeb väljakut hästi. Peaaegu kõigis pallivahetustes lõi ta õigele poole, Kaia nii hästi mängu ei loe,» selgitas Leius, kes hindas siiski Kanepi mängu kõrgelt. «Kaia on praegu heas vormis ning mängis ka täna päris hästi. Vaatame, kuidas edasi läheb, kuid seis on hea.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles