Peatreener Indrek Visnapuu: tahame Balti liigas jõuda kõrgele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool võitis BBL Cupil Kalev/Cramo lisaajal 108:106 (pildil Sten Sokk ja Gregor Arbet).
Tartu Ülikool võitis BBL Cupil Kalev/Cramo lisaajal 108:106 (pildil Sten Sokk ja Gregor Arbet). Foto: Margus Ansu / Postimees

Kolmapäeval sai Tartu Ülikooli korvpallimeeskond Eesti karikavõistlustel suureskoorilise võidu 115:65 Valga üle ja saab nüüd hea tundega alustada Balti liiga mänge.


Esimene kohtumine on sel pühapäeval kell 17 ülikooli spordihoones, kus tartlased võõrustavad KK Baltaid (endine KK Kaunas) Leedust.

Tartlaste peatreener Indrek Visnapuu  nentis eile, et oskab esialgu veel vähe pühapäevase vastase kohta öelda.

«Kolmapäeval saime CD nende kontrollkohtumiste videotega. Et aga meil oli samal päeval mäng Valgaga, ei ole jõudnud kuigi palju infot koguda,» nentis ta, et analüüs seisab veel ees.

Baltai pole Kaunas

Mullu mängis tollal veel KK Kaunase nime kandvas tiimis ka praegune Tartu mängija Kristo Saage. Kas tema kogemustest võib meeskonnale samuti abi olla?

«Loomulikult kogume infot kõikjalt, kust võimalik,» ütles peatreener. «Ent treenerid on võrreldes mullusega erinevad, see muudab kõige rohkem mängupilti, samuti on mängijad erinevad.»

Tervet Balti liiga hooaega silmas pidades ütles Indrek Visnapuu, et klubi ootab meeskonnalt loomulikult edukat esinemist. «Otseselt ei ole mulle esitatud ultimaatumit, et selle koha saavutamise puhul jääd ametisse ja teistsuguse koha puhul ei jää,» möönis ta.

Tartlaste peatreeneri sõnul soovitakse loomulikult jõuda võimalikult kõrgele. «Mängime play-off'i nimel ja kui rääkida nelja parema hulka pääsust, siis põhiturniiri esimesele või teisele kohale jõudes on see reaalsem kui madalamale jäädes.»

Kolm suurt ja teised

Balti korvpalliliigas pääseb tänavu play-off'i viis põhiturniiri parimat meeskonda. Kolm suurt – Kaunase Žalgiris, Vilniuse Lietuvos Rytas ja sellest hooajast ka Riia VEF – liituvad Balti liigaga alles play-off'is.

A-mängus kohtub Žalgiris põhiturniiril viiendaks tulnud meeskonnaga, B-mängus lähevad omavahel vastamisi põhiturniiri võitja ja teise koha omanik. C-mängus ootab põhiturniiri neljandat Riia VEF ning D-mängus läheb põhiturniiri kolmas kokku Lietuvos Rytasega. Mängitakse kahe võiduni.

Seega, kui Tartu Ülikooli korvpallimeeskond tahab tõesti tõsiselt mõelda Balti liiga nelja parema hulka ehk finaalturniirile pääsemisest, tuleb tal põhiturniir võita või vähemalt teiseks tulla. Alates kolmandast kohast on pääs final-four'i juba väga ebatõenäoline.

Final-four'is lähevad poolfinaalides omavahel kokku A- ja B-mängude võitjad ning C- ja D-mängude võitjad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles