Vihane Playboy modell: naiste rindu ei sobi näidata, aga kokaiiniuimas Maradona on okei?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniella Chavez
Daniella Chavez Foto: Daniella Chavez / Instagram

Endine Playboy modell Daniella Chavez võttis kurjalt sõna Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) aadressil, kes teatas keset äsjalõppenud MMi, et rahvusvahelises telepildis ei näidata enam «kuumi naispealtvaatajaid». FIFA viitas, et selline pildivalik annaks võimaluse süüdistada neid seksismis, kuid Chavezi meelest on seksistlik just nimelt FIFA otsus.

MMi ajal teatati umbes kolmekümnest seksismijuhtumist ja diskrimineerimise vastane ühendus Football Against Racism nimetas seda turniiri üheks suuremaks probleemiks. Näiteks sattus kõva kriitika alla fotoagentuur Getty Images, mis pani kokku galerii «kõige seksikamatest jalgpallifännidest».

Koos jalgpalliatribuutikaga korduvalt napis rõivastuses või suisa alasti poseerinud Chavez postitas oma Instagrami-kontole pika tiraadi, kus tegi FIFA otsuse maatasa. «Mille järgi otsustatakse, kas naine on seksikas või mitte? Ja kes selle otsuse langetab?» küsis Chavez alustuseks.

 

Ayer nos enteramos que la #FIFA mando una instrucción a los canales que transmiten el Mundial de fútbol @fifaworldcup para que no muestren más Chicas sexis en las tribunas por considerarlo un acto sexista! Yo me pregunto bajo que criterio o quién decide si una Chica es sexy o no ? Porque esto va sólo contra Chicas con cuerpo curvilíneos o modelos? Acaso una chica con medidas como el común de todas no puede ser sexy ? Una gordita no puede ser sensual ? Me parece que si no quieren mostrar mujeres sexys NO deben mostrar a ninguna mujer en el estadio, por que si muestran algunas y otras no, eso es DISCRIMINACIÓN por parte de la FIFA.. bajo que criterio se hacen las cosas Y siguen discriminando a las que usamos nuestro cuerpo para llevar el pan a la casa o sacar nuestros hijos adelante? Entonces también se debe prohibir que los hombres que están en la barra se quiten las poleras, porque también puede ser un acto sexista, también que se prohíba que los jugadores se quiten su camiseta y muestren sus calugas, porque también es sexista! Prohíben cosas absurdas contra la mujer y muestran por tv a un ex Futbolista Drogado y borracho en la tribuna y más encima le pagan por asistir!! ahora con el Mundial de Qatar van a estar felices iremos al estadio con Burka.. aquí Ya se están pasando los límites!!

A post shared by Daniella Chávez (@daniellachavezofficial) on

«Kui seksikaid naisi ei näidata, siis ärgu näidaku üldse ühtegi naist! Kui mõni lubatakse pilti ja teine mitte, siis see ju ongi seksism?» imestas ta. «Ja keelaku siis ka mängijatel särkide seljast võtmine – seegi on seksistlik.»

Lisaks saatis Tšiili modell «tervituse» naaberriigi Argentina endisele tippmängijale Diego Maradonale, kes oli MMi ajal telekaamerate lemmik. Paraku jäi eksmaailmameister ühel mängul rahva ette seisundis, mis viitas igati narkojoobele – tõsi, hiljem väideti, et Maradona segane pilk, arusaamatu kõne ja nõdrad jalad olid tingitud haigushoost, mitte valge pulbriga liialdamisest.

«Mõni asi keelatakse ära, aga selle asemel lastakse ekraanile alkoholi ja mõnuaineid tarbinud eksmmängija. Pealekauba on tolle härra kohalviibimise kinni maksnud FIFA ise,» pahandas Chavez.

Et oma juttu ilmestada, lisas Chavez selle juurde endast tehtud pildi, millel ta seisab väravapostile toetudes palli peal, kehakatteks vaid jalgpallisaapad, sokid ja ülinapp pesu. 28-aastane Chavez ilmus jalgpallimaailma radarile mõne aasta eest, väites, et tal oli lühisuhe Cristiano Ronaldoga. Portugallane elas tollal koos venelannast modelli Irina Shaykiga. Viimastel aastatel on tšiillanna aga leheveergudele pääsenud peamiselt lubadustega end ühe või teise jalgpallitulemuse järel avalikult alasti võtta.

Viimatimainitud tegevusele lükkas kaheksa aasta tagusel MMil hoo sisse Paraguay modell Larissa Riquelme, lubades joosta läbi pealinna Asuncioni, katteks vaid Paraguay lipuvärvides kehamaaling, kui kaasmaalased suudavad MMil vähemalt poolfinaali jõuda. Lisaks tähistas ta kaamerate ees Paraguay väravat Slovakkiale, olles torganud avarasse dekolteesse oma mobiiltelefoni: nagu hiljem selgus, oli tegemist ühe mobiilsidefirma reklaamiga.

Paraguay kaotas küll veerandfinaalis Hispaaniale, ent Riquelme tegi lubaduse ikkagi teoks ja poseeris hiljem alasti ka Playboyle. Neli aastat tagasi Brasiilias peetud MMil oli tema eeskuju järgivaid ja kiiret kuulsust jahtivaid rinnakaid kaunitare tribüünidel juba hulgaliselt.

Larissa Riquelme 2010. aasta MMil.
Larissa Riquelme 2010. aasta MMil. Foto: Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles