Marat Safin: mu õde on sunnitud karjääri lõpetama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safin ja Dinara Safina
Marat Safin ja Dinara Safina Foto: SCANPIX

Pea kaks aastat tagasi tipptennisega lõpparve teinud Marat Safin rääkis Venemaa meediale, et tema noorem õde, endine maailma esinumber Dinara Safina on sunnitud karjääri lõpetama.

25-aastane Safina on pikka aega olnud kimpus seljavaludega ning pole tänavu maikuust ühelgi turniiril osalenud, kirjutab Fox News.

Augustis teatas Safina, et ei mängi enam sel hooajal ja keskendub seljavigastuse ravile, ent Safini sõnul otsustas tema õde üldse profitennisega lõpparve teha.

«Kui te mäletate, siis Dinara vigastas selga kaks aastat tagasi Pekingi turniiril,» rääkis endine maailma esireket Safin Venemaa meediale. «Ta on mitmel korral üritanud naasta, aga iga kord on vigastus veel hullemaks läinud. Nüüd peab ta mõtlema endale, mitte sellele, kas suudab veel mängida, vaid sellele, kuidas normaalset elu elada. Ta peab raviga jätkama, aga ta ei saa enam tennist mängida.»

«Ta teatab varsti ka ametlikult, et lõpetab karjääri, aga olles tema vanem vend, võin öelda, et minu hinnangul pole tal mingit võimalust karjääri jätkata,» lisas Safin.

Safin ja Safina on tenniseajaloos esimene õde-vend, kes mõlemad oma karjääri jooksul maailma edetabelis esikohale jõudnud.

Safin võitis oma karjääri jooksul kaks suure slämmi turniiri, Safina aga jõudis kolmel korral finaali, kuid jäi võiduta. 2008. aasta Pekingi olümpial võitis Safina hõbemedali.

Kokku mängis Safina 24 turniiri finaalis ja võitis 12 tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles