Kurnikova: loobusin profispordist, sest ei saanud isegi oma kingapaelu siduda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Kurnikova
Anna Kurnikova Foto: SCANPIX

Endine tennisist Anna Kurnikova rääkis ajakirjale People, et oli sunnitud 21-aastasena profispordiga lõpparve tegema, kuna ei saanud enam tugeva seljavalu tõttu mängida.

Tänavu 30-aastaseks saanud Kurnikova ei võitnud oma karjääri jooksul ühtegi WTA turniiri, kuid jõudis sellest hoolimata edetabelis kaheksandale kohale.

Kurnikova seljaprobleemid algasid 2001. aastal ning alates 2003. aastast pole ta ühelgi WTA turniiril mänginud.

«Mul polnud kunagi plaanis niimoodi lõpetada, aga selg andis märku, et on aeg,» meenutas Kurnikova. «Ma ei saanud isegi oma kingapaelu kinni siduda, vaevlesin pidevalt meeletute valude käes.»

«Kuna oli viieaastasest saadik iga päev 6-8 tundi trenni teinud, oli minu jaoks üsna keeruline lihtsalt järgi jätta,» jätkas ta. «Mõtlesin, kes ma ilma tenniseta olen. See oli väga raske ja hirmuäratav. Proovisin kõiksugu asju, et sellest üle saada, näiteks käisin teraapias ja tegin kümnetunniseid jalutuskäike rannal, et end leida ja mõelda, mida muud ma oma eluga teha saaksin.»

Kurnikova mängib siiani näidisturniiridel, sellest hooajast on ta ka USA populaarse telesaate «Suurim kaotaja» üks treeneritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles