Odaviske valitsev maailmameister naaseb ligi kahekuuliselt vigastuspausilt (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Vetter.
Johannes Vetter. Foto: NewsPix24/SIPA / NewsPix24/SIPA

2017. aasta odaviske maailmameister Johannes Vetter, kes viimased poolteist kuud ravinud reievigastust, naaseb võistlustulle eeloleval nädalavahetusel, kui osaleb kergejõustiku Saksamaa meistrivõistlustel.

Saksamaa vägilase juhendaja Boris Obergföll vihjas kohalikule meediale, et Vetter pole veidi enam kui kaks nädalat enne Euroopa meistrivõistluste starti just karjääri parimas vormis, kuid treener usub oma hoolealusesse endiselt.

«Olen kindel, et Johannes suudab hästi esineda ja pääseb koondisesse,» sõnas Obergföll odaviskaja kohta, kes on EM-normi meetritega selja taha jätnud, kuid potentsiaalne vigastus või kehv vorm võib sportlase plaanid ära rikkuda.

25-aastane odaviskaja pani end viimati proovile juuni alguses, kui saavutas Paavo Nurmi mälestusvõistlustel Soomes eestlase Magnus Kirdi ja kaasmaalase Thomas Röhleri järel kolmanda koha. Vetter viis mullu isikliku tippmargi 94 meetri ja 44 sentimeetri kaugusele, kuid see hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude. Sellegipoolest hoiab Vetter maailma hooaja edetabelis tulemusega 92.70 esikohta.

Lisaks Vetterile on sellel hooajal maagilisest 90 meetri piirist jagu saanud samuti sakslane Andreas Hofmann (92.06) ja Röhler (91.78). Märkimisväärse odakaare on lennutanud ka Kirt (89.75), tšehh Jakub Vadlejch (89.02) ja soomlane Oliver Helander (88.02).

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused peetakse sellel aastal 7.-12. augustini Saksamaa pealinnas Berliinis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles