Peep Pahv: ostame põrsaid kotis

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pahv
Peep Pahv Foto: Peeter Langovits

Kalev/Cramo korvpalliklubi teenis suve lõpus palju kiidusõnu – erinevalt eelmistest hooaegadest oli meeskond juba esimeste mängude ajaks komplekteeritud ja lootused kruviti kõrgele.


Esimesed ametlikud mängud lajatasid aga unistustes hõljujad valusa matsuga vastu maad. Selgus, et varajane palkamine ei tähendagi automaatselt head ostu. Vastupidi – paljude hinnangul pole nii saamatut leegionäri kui bulgaarlasest keskmängija Nikolai Varbanov siinmail ammu nähtud.

Ometigi on Varbanovil tagataskus näitajad, mis hariduses võrduksid tipptasemel ülikooli diplomiga. Ta kuulub EM-finaalturniiril osalenud Bulgaaria rahvuskoondisse, oli oma koduses liigas staar ja näitas statistiliselt häid numbreid. Pealegi on ta alles noor ja võib veel areneda… Kalevi treeneritel otsustamisel abiks olnud videolindidki näitasid, et ta on ju osav ja tulemuslik.

Tegelikult osutus Varbanovi palkamine aga põrsas-kotis-ostuks. Erinevalt videotel nähtud tipphetkedest lahendab ta tegelikult enamiku olukordi kohmakalt ja aeglaselt.

Selge see, et Kalevi treenerid eksisid, kuid neid on raske hukka mõista. Ühisliiga väikseima eelarvega klubil on raske leida enda rivistusse supermehi. Pigem tuleb riskida ja palgata neid, kes nõus eurokorvpalli mõistes väikese raha eest siin mängima. Tavaliselt on need aga esimest korda välismaale siirduvad noored mängijad, kelle tegelik tase selgub alles päris mängudes. Seega on tegemist loteriiga – võid võita, aga samas ka kümme korda järjest näppu lõigata.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles