Taaramäe: ise ma ei võida klubi loomisest midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Eesti jalgrattaässa Rein Taaramäe kavatsus luua omanimeline klubi, kus tulevased mägedevallutajad ja grupifinišite võitjad ei pea lemmikala harrastades rahakotiraudu avama, kõlab kui ilus unenägu.



Rattasport on üks neist spordialadest, mis paljudele lastele vanemate õhukese rahakoti tõttu kättesaamatuks jääb. Soetada võsukesele ratas ja sinna juurde ka lisavarustus tähendab soliidset väljaminekut.

Taaramäe siiras soov on, et tengelpunga paksus ei saaks tema klubisse – mis luuakse hingusele mineva Tartu Tamme asemele – astuda soovijatele määravaks. «Tuleb leida toetajaid ja koostööpartnereid. Huvi on ja läbirääkimised käivad,» oli Taaramäe optimistlikult meelestatud.

Mõte Eesti rattaspordi arengule kaasa aidata on Taaramäe peas tiirelnud ammu. Härjal haarati sarvist nüüd, kui Tamme kasvandikud ja Taaramäe head sõbrad talle klubi nigelast rahalisest seisust rääkisid.

«Ise ma ei võida sellest midagi, kuid loodan, et Eesti rattaspordile on meie tegevusest kõvasti kasu. Eesmärk on luua klubi, kus liikmed ei pea sportimisele eriti peale maksma,» tutvustas Taaramäe, kes peamiselt noortele suunatud, kuid kõigile soovijatele avatud ettevõtmist ka ise rahaliselt toetab.

Uueks treeneriks saab Prantsusmaal amatöörina sõitnud ja Kalev Chocolate Teamis profileiba teeninud Andri Lebedev. Eestis viibiv Taaramäe loodab, et ta ei pea kodumaa tolmu jalgadelt pühkides ja põhitööle keskendudes klubi tegemistele energiat kulutama.

«Telefoni otsas rippuda pole mul kavas,» kinnitas tänavusel Tour de France’il 12. koha saanud ja Vueltal etapivõiduni jõudnud 24-aastane sportlane. «Usaldan koostööpartnereid. Minu ülesandeks on Eestis olles noori motiveerida, nendega koos treeningul osaleda ja võimalusel loenguid pidada. Loodan tutvusi kasutades soodsalt varustust hankida ja andekamaid rattureid välisklubidesse aidata.»

Teisipäeval Vändra duatlonil osalevast Taaramäest saab kolmas Eesti rattur, kes klubile oma nime andnud – Tallinnas tegutseb Jaan Kirsipuu rattakool ja Põltsamaal Janek Tombaku rattaklubi. Kes on järgmine?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles