Marek Tiitsi kolumn: palli- ja rallirahvas, jätkame palun!

Marek Tiits
, spordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainsa Eesti klubina jätkab mänge eurosarjas Flora, kuid sedagi vaid seetõttu, et Meistrite liigast avatõkkel pudenejale on tänavu ette nähtud lunastusvõimalus Euroopa liigas.

Football
tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA
Ainsa Eesti klubina jätkab mänge eurosarjas Flora, kuid sedagi vaid seetõttu, et Meistrite liigast avatõkkel pudenejale on tänavu ette nähtud lunastusvõimalus Euroopa liigas. Football tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA Foto: Tairo Lutter

Jah, just need me, eestlased, olemegi: palli- ja rallirahvas. Esiteks: äsja lõppenud jalgpalli maailmameistrivõistlused purustasid kõikmõeldavaid vaatajarekordeid, raporteeriti enne MM-finaali algust. Enam kui 67 protsenti eestimaalastest vaatas telerist mõnd kohtumist, mida on märksa rohkem kui nelja aasta eest peetud finaalturniiril.

Teiseks: Rally Estonia meelitas Lõuna-Eestisse kümned tuhanded pealtvaatajad. Enamik neist elas mõistagi peaasjalikult kaasa meie oma Ott Tänakule – ja Ott võitiski koduradadel toimunud võidukihutamise. Säärast rahvaste rännet, nagu möödunud nädalal Otepää ja Elva kandis näha sai, pole kohalikud ammu tunnistanud.

Ja kolmandaks: statistikaameti värskest uuringust selgus, et kolmandik Eesti elanikest käib aasta jooksul mõnele spordivõistlusele kaasa elamas. Pingerida juhib kaunis konkurentsitu edumaaga jalgpall, järgneb korvpall ja kolmanda koha hõivab autosport.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles