Pärnu mänedžer: aitab Selveri laiutamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu VK mänedžer Reio Tilk (vasakult), peatreener Urmas Tali ja sidemängija Andres Toobal hooaja esitlusel.
Pärnu VK mänedžer Reio Tilk (vasakult), peatreener Urmas Tali ja sidemängija Andres Toobal hooaja esitlusel. Foto: Toomas Huik

Tallinna Selveri valitsemisajale tuleb lõpp teha! Umbes sellised mõtted keerlesid koduse võrkpallihooaja esitlusel Pärnu VK ja Tartu Pere Leiva võrkpallimeeskonna esindajate peas. Otse ja keerutamata julges selle aga välja öelda vaid kuurortlinna klubi mänedžer Reio Tilk, kes põrutas: «Aitab Selveri laiutamisest!»


Kui eelmistel aastatel võis sarnaseid avaldusi pelgalt sõnakõlksuks pidada, siis tänavu koidab Pere Leival ja Pärnul suur võimalus viis viimast puhku Eesti meistriks ja Balti liiga võitjaks kroonitud Selveri jalgealust õõnestada. «Kõik mõtlevad sellest, et Selver on sel hooajal hammustatav,» ei püüdnud Pere Leiva peatreener Rainer Vassiljev ümmargust juttu ajada.

Postimees peab ühtlaselt komplekteeritud Pere Leiba Selveri peamiseks ohustajaks. Tartlased on võtmepositsioonidele värvanud korraliku tasemega lätlased: sidemängija Artis Caicsi ja diagonaalründaja Valerijs Lomakinsi. Nurgaründaja kohale on võtta Martti Juhkami, Elia Lulla, Priit Luik ja Kristo Kollo.

«Lomakinsi palkamise peamine mõte oligi Juhkami nurgaründajaks nihutada. Näen temal sellel positsioonil suuremat potentsiaali ja ühel heal päeval võib ta end ka koondisse murda. Kontrollmängudes on Juhkami oma nõrgima külje ehk servi vastuvõtuga kenasti hakkama saanud,» rääkis Vassiljev.

Vähemalt paberil on tugeva koosseisu kokku saanud ka Pärnu, kuid mulluse finalisti pea kohal ripub rohkem küsimärke. Juhendaja Urmas Tali andis mõista, et diagonaalründaja Sander Steinberg ja Brasiilia nurgaründaja Bryan Romano Farani pole näidanud sellist mängu, mis tema hoolealused tiitliteni viiks.

«Farani mängib hooaja esimeses pooles kindlasti meil. Mängijaid saab vahetada jaanuari keskpaigani ja tema jäämine sõltub temast endast. Farani veel kulda ei tooda, kuid tema palk pole ka nii suur, et me pingsalt uue mehe värbamist kaaluks,» märkis Tali.

Mullu Kreekas pallinud 208 cm pikkuse Steinbergi kohta kostis Tali: «Tal on head ja halvad küljed. Palju on Eestis kahemeetriseid mängijaid? Kui me need vähesedki kõrvale heidame, siis mis meie võrkpalli tulevikust saab? Meie protsess on algusjärgus – platsil on palju paanikat ja üksteise peale solvumist.»

Millises seisus on aga kahest põhimehest – Deniss Petrovsist ja Dmitro Pašitskiist – ilma jäänud Selver? «Oleme nii palju nõrgemad, mil määral suudab Martti Keel Petrovsit asendada. Pašitskii ja Timo Tammemaa panuse vahe pole nii suur,» arutles Selveri peatreener Avo Keel.

Eesti võrkpalliKlubide eelarved
• Tallinna Selver – 300 000 eurot (kogu klubi)
• Tartu Pere Leib – 225 000 eurot
• Pärnu VK – 200 000 eurot (mees- ja naiskond + esiliiga)
• TTÜ – pisut üle 90 000 eurot
• Võru Valio – 50 000 eurot
• Rakvere Grossi Toidukaubad – 50 000 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles