India farmerid ähvardavad vormel-1 etapi rikkuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo India GP rada katsetamas.
Daniel Ricciardo India GP rada katsetamas. Foto: SCANPIX

India võõrustab oktoobri lõpus esimest korda vormel-1 MM-etappi, nüüd aga teatasid kohalikud farmerid, et kui neile suuremat kompensatsiooni ei maksta, kavatsevad ta etapi ära rikkuda.

Nimelt on ringrada ehitatud New Delhi äärealale põllumeeste maadele, farmerite sõnul on aga seetõttu nende elatis kahanenud ning nõuavad suuremat kompensatsiooni, vahendab AFP.

«Me ei ole selle etapi vastu, aga me lihtsalt tunneme, et meid on selle tehingu puhul petetud,» rääkis farmerite ninamees Virender Dhada AFP-le. «Kavatseme alates 23. oktoobrist raja kõrval istuda ja protestida, et meid kuulda võetaks, lisaks on meil kavas protestimarsid. Nõuame õiglust. Võimud ei kuula meid enam, aga kui nad oleksid valmis meiega rääkima, jätame oma protestiaktsioonid ära.»

Etapi korraldajafirma JP Sportsi esindaja sõnul on farmerite nõudmised naeruväärsed. «See on üks naljanumber,» sõnas ta ajalehele Bangkok Post. «Neid ähvardusi ei maksa tõsiselt võtta. Sellest etapist sõltub nii meie firma kui ka riigi jaoks üsna palju, kas te tõesti arvame, et laseme käputäiel farmeritel selle ära rikkuda?»

«Oleme võistluse peale kulutanud 400 miljonit dollarit ning kui vaja, kulutame veel mõned miljonid, et turvatingimusi parandada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles