Eluaegse võistluskeelu saanud tennisist: mind tehti patuoinaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Savic
David Savic Foto: SCANPIX

Kokkuleppemängude korraldamise tõttu eluaegse võistluskeelu saanud Serbia tennisist David Savic eitab süüdistusi ka kavatseb otsuse edasi kaevata Spordi Arbitraažikohtusse.

Rahvusvahelise Tenniseliidu, Naiste Profitennise Liidu ja Meeste Profitennise Liidu poolt loodud Tennise Aususe Üksus (TIU) määras maailma edetabelis 659. real paiknenud Savicile eluaegse võistluskeelu ja 100 000 dollari suuruse rahatrahvi, vahendab AP.

26-aastane Savic saatis Serbia meediale kirja, kus teatas, et üks praegune tippmängija lavastas ta süüdlaseks, öeldes TIU-le, et Savic palus tal raha abil mängude tulemusi mõjutada.

«Aga see on täielik vale,» sõnas Savic.

Savic kirjutas, et sõbrunes selle tippmängijaga juba juuniorideklassis mängides, aga viimased 11 aastat pole nad absoluutselt suhelnud. Ta lisas, et ei saa selle mängija nime avalikustada, kuna TIU otsus on kohtuniku palvel konfidentsiaalne.

«Mind tehti lihtsalt patuoinaks. Ilma konkreetsete asitõenditeta tehti minust teiste mängijate jaoks eeskuju, mis kokkuleppemängude korraldajatega juhtub,» nentis ta.

Savic on teine tennisist, kellele on matšide tulemuste mõjutamise eest määratud eluaegne võistluskeeld – maikuus sai sama karistuse Austria tennisist Daniel Köllerer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles