Venemaa jalgpalliklubi jättis ülemineku katki mängija nahavärvi pärast?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erving Botaka-Yobama
Erving Botaka-Yobama Foto: Moskva Torpedo

Venemaa jalgpalliklubi Moskva Torpedo jättis ootamatult katki ülemineku kaitsja Erving Botaka-Yobama osas. Klubi on hakatud süüdistama rassismis, kuid Moskva meeskond ise väitega ei nõustu.

Torpedo meeskonna toetajad korraldasid eelmisel laupäeval suure protesti, kus avaldati pahameelt Botaka-Yobama vastu. Kuigi uus katsja on nii Kongo kui ka Venemaa juurtega, ei soovinud meeskonna toetajad oma ridadesse mängima mustanahalist mängijat.

Sellel nädalal kirjutas meeskonna ultrafännide lehekülg postituse, kus samuti ei oldud uue ostuga rahul. «Must värv võib olla üks meie klubi värvidest, kuid me soovime klubi eest väljakule ainult valgeid mängijaid,» seisis postituses.

Meeskond ise andis teada, et ülemineku pooleli jäämisel ei ole mingit seost 19-aastase mängumehe nahavärviga. Põhjus peitub väidetavalt hoopis klubi keerulises rahalises seisus. «Nahavärv ei ole kunagi mängijate valimisel mingisugune kriteerium. Rassism ei tohiks eksisteerida – meie lähtume sellisest vaatepunktist,» vahendab BBC klubi vastulauseid.

Venemaal on olnud seoses rassismiga jalgpalliväljakutel palju probleeme. Venemaa jalgpalliliit sai mais rahalise karistuse FIFA poolt, kuna fännid laulsid rassistlike laule, kui rahvuskoondis kohtus Prantsusmaaga. Lisaks sellele on olnud Venemaa klubidel viimastel aastatel palju probleeme seoses fännide rassistlikute hüüetega mängude ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles