Eesti tüdruk krooniti purjetamises maailmameistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angeliina Maria Isabel Õunap poodiumi kõrgeimal astmel.
Angeliina Maria Isabel Õunap poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: Elise Umb

Soomes, Lohja järvel lõppes täna Zoom8 klassi MM. Angeliina Maria Isabel Õunap, Pärnu Jahtklubist, võitles keerulistes võistlusoludes end esikohale. Nii sai Eesti täna oma maailmameistrite loetellu ühe nime lisaks. 

Peale Õunapi sai tüdrukute arvestuses olid kümne esimese seas veel Helen Pais, Karolin Härm ja Lisbeth Taggu. Meie poistest jõudsid esikümnesse Aleksander Kuusik, Tristan Saraskin ja Jorgen Kuivonen.

Elise Umb kes on Õunapi treener, lausus pärast sõitu: «Väga tubli tulemus sellistes oludes. Rasked tuule- ja ilmaolud ei lubanud sel võistlusel ühtegi suurt viga tekkida lasta. Lōpptulemusena kōrge koha andis stabiilsus. Seda ka suutsime lōpuni hoida ja see meile vōidu tōi!»

«Tulemus tuli kerge üllatusena, aga kui juba esimesel päeval sōitudes esikolmiku kohad tulid, siis olin kindel, et peame medali ära tooma. Pinge kestis kuni viimase päevani, et mis värvi see medal tuleb, aga meil õnnestus see kōige erksam koju tuua! Oleme väga rahul ja teeme tööd edasi,» rääkis Umb. 

Lohja järvel toimund maailmameistrivõistluste üheks suurimaks väljakutseks oli tuul. «Näis, et tuult jagati vastavalt rahakoti paksusele. Tuulenurgad erinesid üle 30 kraadi ja tugevuselt erines isegi kahe lähestikku asetseva paadi tuul 4 m/s võrra,» kommenteerisid ilmaolusid Kalevi Jahtklubi noored purjetajad. 

Esikolmikusse kuulusid lisaks Õunapile Sofia Held Soomest ja Xiaojan Keinänen Hiinast, kes olid vastavalt hõbedal ja pronksil.

Parima Eesti poisina sai neljada koha Aleksander Kuusik, Tristan Saraskin oli kaheksas koht ja Jorgen Kuivonen 10. koht. Kokku oli Eesti poisse võistlustules 13 tükki. 

Esikolmikusse kuulusid poiste arvestuses soomlased Lasse Lindell ja Simon Karlemo. Pronksi võitis rootslane William Karlsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles