Subaru lahkubki ralli MM-sarjast

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlasest rallimees Markko Märtin kandis seitse aastat tagasi Subaru vormi. Tänavu on ta sama meeskonna juures tagasi testisõitjana..
Eestlasest rallimees Markko Märtin kandis seitse aastat tagasi Subaru vormi. Tänavu on ta sama meeskonna juures tagasi testisõitjana.. Foto: Ain Protsin.

Jaapani autotootja Subaru kinnitas täna Eesti aja järgi kell 11 alanud pressikonverentsil, et lahkub majanduslike raskuste tõttu autoralli MM-sarjast, vahendab MTV3.fi.

Subarul on 2009. aasta hooajaks juba sõlmitud lepingud norralase Petter Solbergi ja austraallase Chris Atkinsoniga.

Pühapäeval teatas MM-sarjast lahkumisest teinegi Jaapani autotootja Suzuki. Pärast Subaru loobumist jääb MM-sarja kaks autotootjat – Ford ja Citroen.

«Subaru lahkumine ralli MM-sarjast on suur kaotus, kuna sellest on saanud üks spordiikoone,» kommenteeris Prodrive’i esimees David Richards pressikonverentsil. «Subaru rallimeeskonnas on olnud sellised tšemnpionid nagu Colin McRae ja Richard Burns. Kuigi seesugune otsus lõpetab Prodrive ajaloos äärmiselt tähtsa peatüki, kavatseme nüüd tulevikule keskenduda.»

Kuigi rahaliste raskuste tõttu tuli Subarul MM-sarjast lahkuda, jätkab Prodrive oma partneritele ralliautode tootmist.

2010. aastal muutuvad ralli MM-sarjas tehnilised määrused, see aga annab Prodrive’ile võimaluse vahepealsel ajal end koguda ja võib-olla sarja naasta.

Subaru osales tipptasemel rallisõidus pea kaks aastakümmet. Aastail 1995-1997 võitis tiim kolm järjestikust tootjate meistritiitlit. Aastal 1995 tuli Subaruga maailmameistriks Colin McRae ja aastal 2003 Petter Solberg.

2001. aastal sõitis Subaru meeskonnas ka Markko Märtin, tänavu oli ta Subaru testisõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles