Neymar kaitses oma mängustiili: ma ei saa ju minna ja öelda: «Kallis, palun vabandust, ma tahan lüüa väravat!»

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia ründaja Neymar
Brasiilia ründaja Neymar Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Jalgpalli MMil ülereageerimisega silma paistnud Neymar otsustas kõik südamelt ära rääkida ning tunnistas, et tema üle tehtud naljaklipid tema tuju just heaks ei teinud. Siiski leidis MMi ajal üle 14 minuti maas püherdanud brasiillane, et olukorda peab võtma huumoriga.

«Ma nägin seda, aga võtan olukorda huumoriga,» sõnas Neymar teda Brasiilias küsitlenud ajakirjanikele.

«Minu jaoks tähendab jalgpall triblamist, vastasega üks ühe vastu minemist. Ma ei saa ju minna ja öelda: «Kallis, palun vabandust, ma tahan lüüa väravat!» Ma ei saa seda teha, ma pean tast mööda saama. Ma pean midagi tegema ja kui ta mul seda teha ei lase, siis ta saab vea. Tihti olen ma teistest mängijatest kiirem ja kerge ning kui nad mulle sisse sõidavad, on kohtunik juba vilistamas.

Kas te arvate, et ma tahan, et mu vastu vigu tehtaks? Ei! See on valus, pärast kohtumisi pean vahel neli-viis tundi jääkottide all lebama. See on raske, aga kes seda ei mõista, ei hakka seda kunagi mõistma,» sõnas ta. 

Brasiilia koondislast asuti pärast MMi ka ründama ning ka mõnednimekamad mängijad ütlesid, et Neymaril ei peaks olema koondises kohta. Kas Neymar ise arvab, et süüdistused olid liialdatud?

«Ma ei saa öelda välja, mida ma mõtlen, aga igaühel on õigus oma arvamusele. Meil ei ole sama maitse, meil ei ole sama mõtteviis. Jah, see oli ülereageerimine, aga see pole probleem,» ütles ta. «Kui meeskond kaotab, kaotavad kõik. Kui Brasiilia kaotab, ei kaota vaid Neymar ja kui Brasiilia võidab, ei võida vaid Neymar.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles