Tour de France'il rünnaku alla sattunud Froome: miks lastakse pealtvaatajatel sigatseda?

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: Peter DeJong / AP

Kui vahetult enne Prantsusmaa velotuuri algust palus Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) president David Lappartient Tour de France’i jälgival publikul Chris Froome’i austada, siis nüüd on britt sattunud juba mitu korda rünnakute ohvriks.

Froome'i organismist leiti aasta tagasi lubatust suuremas koguses Salbutamoli nimelist astmaravimit. Koostöös UCI-ga Froome'i juhtumit uurinud Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur (WADA) tunnistas aga lõpuks, et rikkumist polnud ning Froome lasti Tour de France’il starti.

Publik on oma meelsust aga mitu korda väljendanud – rahvarohketes kohtades on Froome’i lükatud, Alpe d’Huez etapil visati talle näkku aga tundmatut vedelikku.

«See pole õige, mis Alpe d’Huez’l toimus. Keegi ei taha sellist asja näha. Rattureid ei tohi lükata või neid segada. Miks lastakse pealtvaatajatel sigatseda? See on vastuvõetamatu,» kurjustas Froome.

Samas on pealtvaatajad põhjustanud tänavu veelgi intsidente. Tuuri 12. etapi järel jättis sõidu pooleli Itaalia tipprattur Vincenzo Nibali, kes takerdus pealtvaataja kaamera küljes olnud paela. Nibali kukkus ning haiglas tehtud uuringutel tuvastati tema selgroos mõra.

 «Siin on liiga palju õnnetusi juhtunud. Korraldajad peaksid olema tähelepanelikumad ning arutama, mida teha, et ratturid ohtu ei satuks. Siin on palju mõtlemisruumi,» rääkis Froome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles