Eesti U20 koondise jaoks lõppes EM kaotusega Gruusiale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi Niits
Tormi Niits Foto: fibaeurope.com

U20 B-divisjoni EM Sofias jõuab täna lõpule, kui õhtul peetakse kulla- ja pronksimäng. Eesti jaoks lõppes turniir juba varasel pärastlõunal, kui viimases kohtumises kaotati Gruusiale 64:88.

Avaveerand kuulus Gruusiale 23:17 ning poolajaks juhtisid nad 45:34. Taas oli Eesti hädas visketabavusega, mis oli Gruusial 55% Eesti 39% vastu. Kahel järgneval veerandajal pidi Eesti samuti vastase 23:16 ja 20:14 paremust tunnistama ning seega saadi kokkuvõttes 24-punktiline kaotus. Kogu kohtumise vältel oli Gruusia võistkond parem meeskond väljakul.

Tormi Niits kogus Eesti parimana 14 punkti,  Märt Rosenthal lisas 13 silma, Tom Kaldre nimele jäi 10 punkti. Gruusia parimaks kerkis George Korsantia 27 punkti ja 17 lauapalliga.

Eesti saavutas turniiril 22 meeskonna seas 13. koha. Alagrupis koguti 3 võitu, 2 kaotust, lohutusringis 1 võit ja 2 kaotust. Kokku saldo seega 4-4. Kokkuvõttes on tulemus pigem pettumus, kuna veerandfinaalkohast jäi Eestit lahutama vaid kaks punkti - teatavasti kaotati otsustav kohtumine Bulgaariale 56:58.

Esikoha nimel heitlevad täna Poola ja Sloveenia ning pronksimängus lähevad vastamisi Läti ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles