Norra jalgpallur sai pärast treeningut südamerabanduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall
Jalgpall Foto: SCANPIX

Norra 2. liiga jalgpallur, Notoddenis mängiv 27-aastane Håvard Kleven sai pärast treeningut südamerabanduse.

Kleven tundis end pärast teisipäevast treeningut kehvasti ning koju jõudes minestas ta mitu korda ja lõpuks viidi ta haiglasse, kus ta sai südamerabanduse, vahendab VG Nett.

«Pühapäeval oli meil mäng, esmaspäeval tundsin end normaalselt, aga pärast teisipäevast trenni hakkas mul halb ja kui koju jõudsin, siis minestasin,» meenutas haiglas lebav Kleven.

Teadvusele tulles ei pidanud Kleven minestamist väga tõsiseks ning asus televiisorit vaatama. «Ühel hetkel tõusin püsti, et vannituppa minna, ja minestasin uuesti. Pärast seda ronisin voodisse ja jäin magama,» rääkis Kleven. «Kui ärkasin, helistasin oma emale, aga suutsin vaevu liigutada ja minestasin kolmandat korda. Lõpuks viis kiirabi mind haiglasse.»

Esmalt uuriti teda kohalikus haiglas, kuid seejärel viidi ta helikopteriga Telemarki keskhaiglasse.

«Haiglas olles vaatasin oma südamemonitori ja nägin, kuidas südamelöögid järjest aeglustusid, viimane number, mida mäletan, oli 24, ja siis olin ma läinud,» rääkis Kleven õõvastavast kogemusest. «Kui ärkasin, tegid arstid mulle südamemassaaži ja mul oli hapnikumask peas.»

Ligi kaks nädalat tagasi sai Norra meistriliigas mängiva Branni pallur Carl Erik Torp mängu ajal südamerabanduse. Õnneks jäi noormees ellu, kuid talle paigaldati elektriline südamestimulaator ja tema jalgpallurikarjäär on ilmselt lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles