Merkel kaitses Özili otsust koondise esindamisest loobuda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesut Özil
Mesut Özil Foto: Moritz M

Saksamaa jalgpallur Mesut Özil teatas eile, et tema koondisekarjäär on lõppenud. Koondise esindamisest loobus ta skandaali pärast, mis tekkis pärast jalgpalluri ja Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogani foto ilmumist avalikkuse ette. Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles, et mõistab Özili otsust.

92 mängus Saksamaa jalgpallikoondise särgi selga tõmmanud Özil süüdistas Saksamaa jalgpalliliitu rassismis. «Kui Saksamaa jalgpalliliit tänab mind kõikide nende tegude eest nii, et ei austa minu Türgi päritolu ning keerab kogu olukorra poliitiliseks propagandaks, siis on see minu jaoks viimane piir. Ma ei mängi jalgpalli selliste asjade jaoks ja ma ei plaani pärast sellist kohtlemist lihtsalt niisama istuda. Rassismi ei tohi kunagi aktsepteerida,» kirjutas Özil eile avaldatud kirjas.

Merkel kommenteeris teemat läbi pressiesindaja, kelle sõnul väärtustab riigipea Özili panust Saksamaa jalgpalli: «Ta on jalgpallur, kes on koondist väga palju aidanud. Tema otsust tuleb austada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles