Võrkpallikoondise puhkus sai läbi. Cretu: aega pole palju, aga mehed on tahtmist täis

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste võrkpallikoondis alustas täna treeningutega
Eesti meeste võrkpallikoondis alustas täna treeningutega Foto: Mihkel Maripuu

Eesti rahvusmeeskond ja -naiskond alustasid ettevalmistust augustis peetavateks Euroopa meistrivõistluste valikmängudeks. Meeste koondise laagrisse kutsuti 17 mängijat, naiste koondisega on töös 14 mängijat.

Täna uuesti kokku tulnud rahvusmeeskond treenib taaskord Rakveres. Eesti kuulub valiksarjas B-alagruppi koos Läti ja Iisraeliga. Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja viis paremat teise koha saajat. Et mõnes alagrupis on neli, mõnes aga kolm meeskonda, arvatakse neljastes alagruppides maha grupis viimaseks jäänud meeskonnaga mängitud kohtumiste tulemused.

Peatreener Gheorghe Crețu sõnul on kõik mängijad valmis pärast puhkust taas endast kõike andma.

«Aega pole palju, aga usun, et jõuame õigeks ajaks õigesse mänguvormi. Mehed on tahtmist täis ja õhkkond positiivne,» sõnas juhendaja pärast esimest treeningut.

Võrkpallikoondis treeningutel
Võrkpallikoondis treeningutel Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS

«„Eesti on pidanud sel suvel väga palju mänge ja eks vastased on meid hästi tundma õppinud. Nii Läti kui Iisrael on mõlemad tugevad vastased, neist kumbagi ma teisest nõrgemaks pidada ei oska. Meie eesmärk on eelkõige keskenduda oma mängule ja hoida pea külmana,» lisas Crețu. 

Rahvusmeeskonna koosseis treeninglaagriks: Kert Toobal, Andres Toobal, Markkus Keel, Robert Viiber, Renee Teppan, Oliver Venno, Ardo Kreek, Andri Aganits, Henri Treial, Timo Tammemaa, Kristo Kollo, Robert Täht, Andrus Raadik, Albert Hurt, Stefan Kaibald, Rait Rikberg, Silver Maar.

EM-valikmängud:

19.08 kell 19.00 Läti - Eesti (Riia)

22.08 kell 19.00 Eesti - Iisrael (Tallinn, Kalevi Spordihall)

26.08 kell 20.00 Iisrael – Eesti (Raanana)

Kontrollmängud:

02.08. kell 18:00 Eesti - Slovakkia (Rakvere spordihall)

03.08. kell 17:30 Eesti - Slovakkia (Rakvere spordihall)

04.08. kell 11:30 Eesti - Slovakkia (Rakvere spordihall)

10.08. kell 19:00 Eesti - Soome (Tallinn, Kalevi Spordihall)

11.08. kell 19:00 Eesti - Soome (Tallinn, Kalevi Spordihall)

12.08. kell 17:00 Eesti - Soome (Tallinn, Kalevi Spordihall)

Naiskond jäi kahe põhimängijata

Eesti naiskond kuulub E-alagruppi koos Tšehhi, Soome ja Rootsiga. Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja teise koha saanud naiskond.

15. augustil peetavas avamängus kohtuvad eestlannad Kalevi Spordihallis Soomega, 19. augustil kohtub Eesti naiskond võõrsil Rootsiga, 22. augustil mängitakse Tšehhiga võõrsil ja  25. augustil kodus. Ülejäänud kohtumised peetakse 2019. aastal. Rahvusnaiskond on koos treeninud nädal aega ja enne valikmänge peetakse ka kontrollkohtumisi.

Naiskonna peatreener Andrei Ojamets ütles, et kuigi alagrupp on ühtlaselt tugev, minnakse mängudele vastu võidusooviga.

«Tšehhi on selge favoriit ja nende tasemes pole kahtlust, Soome on kindlasti eelmisel aastal MM-valikmängus meilt saadud kaotusest õppinud ja tuleb seekord teise suhtumisega. Rootsi vastu saime Euroopa Hõbeliigas mängida ja nendega tulevad samuti rasked mängud,» kommenteeris peatreener.

«Aga muidugi läheme me neile mängudele ikka vastu võidumõtetega ja tahame vastaste tuju rikkuda,» lisas juhendaja. «Kahjuks ei saa Kadi Kullerkann ja Polina Bratuhhina-Pitou meid aidata, mõlemal on probleeme põlvedega. Kadi käis alles lõikusel ja Polina saab põlve süste ning tal pole võimalik praegu treenida, kuigi ta väga tahtis tulla,» ütles Ojamets eemalejääjate kohta.

Rahvusnaiskonna koosseis treeninglaagriks: Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Nette Peit, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Kaisa Bahmatsev, Kristi Nõlvak, Julija Mõnnakmäe, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Kertu Laak, Kristel Moor, Liis Noormets.

EM-valikmängud:

15.08 kell 19.00 Eesti - Soome (Tallinn, Kalevi Spordihall)

19.08 kell 17.00 Rootsi - Eesti (Rootsi, Örebro)

22.08 kell 19.00 Tšehhi - Eesti (Tšehhi, Jablonec)

25.08 kell 19.00 Eesti - Tšehhi (Tallinn, Kalevi Spordihall)

Kontrollmängud:

26.07 kell 17:00 Eesti - Läti (Tallinn, Lilleküla Gümnaasiumis)

27.07 kell 15:00 Eesti  - Läti (Tallinn, Lilleküla Gümnaasiumis)

04.08 kell 18:00 Eesti - Taani (Tallinn, Lilleküla Gümnaasiumis)

05.08 kell 18:00 Eesti - Taani (Tallinn, Lilleküla Gümnaasiumis)

9.-11.08 kolm kontrollmängu Kreekaga võõrsil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles