Ujumise kuuekordne olümpiavõitja sai keelatud võtete kasutamise eest pika võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Lochte
Ryan Lochte Foto: Andrew Milligan / PA Wire/PA Images

Ameeriklane Ryan Lochte, kes on ujumises võitnud olümpiamängudelt kokku 12 medalit, jäi vahele USA dopinguvastasele agentuurile keelatud võtete kasutamisega, ning peab nüüd kandma võistluskeeldu.

33-aastane ameeriklane sai 14-kuuse võistluskeelu, kuna USA dopinguvastane agentuur avastas, et ujuja on lasknud endale veeni süstida suures koguses vedelat ainet. Vaatamata sellele, et aine ei olnud keelatud, et tohi sportlased endale veeni midagi süstida lasta.

Lochte jäi USA dopinguvastasele agentuurile vahele küllalti labasel viisil. Nimelt postitas mees enda sotsiaalmeediasse pildi, kus talle vedeliku veeni lasti.

Varem on Lochte samuti võistluskeelde kandnud. 2016. aasta Rio olümpiamängudel väitis ta, et talle tehti olümpia ajal relvastatud rööv. Lochte väitis, et teda ja kolme tema kaaslast hoiti öö läbi ühes tanklas kinni. Uurimine selgitas välja, et sellist asja kunagi ei juhtunud ning seetõttu sai ameeriklane 10 kuuks võistluskeelu.

Nüüd saadud karistus tähendab seda, et Lochte ei tohi võistelda kuni 2019. aasta 24. maini. See oli päev, kui ta ebaseaduslikult veeni kaudu aineid kehasse sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles