Töötu Siim-Sander Vene: praegu paanikat pole

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene treenib hetkel Haapsalus ja ootab, millal midagi «juhtuma hakkaks».
Siim-Sander Vene treenib hetkel Haapsalus ja ootab, millal midagi «juhtuma hakkaks». Foto: Matteo Cogliati/PACIFIC P/SIPA / Matteo Cogliati/PACIFIC P/SIPA

Lõppenud klubihooaja Eesti parim korvpallur Siim-Sander Vene «naudib» hetkel vabaagendi staatust. 27-aastane ääremängija lahkus pärast edukat hooaega oma eelmise tööandja Varese juurest ja uut mängupaika pole veel leidnud.

Koondisesuvi on üsna edukalt seljatatud ja uus hooaeg läheneb hirmsa hooga, ent eestlane muretsemiseks põhjust ei näe. Vähemalt praegu.

«Suhteliselt vaikne on olnud. Isegi agendiga olen väga vähe rääkinud. Loodetavasti hakkavad asjad vaikselt liikuma, aga praegu pole midagi isegi poole peal. Olen töötu,» rääkis Vene, kes viimased pool hooaega mängis Itaalia kõrgliigas Varese klubi ridades.

Vene otsustas Varesega uut lepingut esialgu mitte sõlmida, aga klubi soovis eestlase jätkamist. Vene märkis, et pole sugugi mitte võimatu, kui tema karjäär aga Vareses jätkub. «Hetkel ei ole nendega ühenduses olnud, aga vaatab, mis saab.»

«Praegu paanikat pole, sest tavaliselt ongi need lepingud augustikuusse jäänud. Mõni nädal on veel aega, aga jah, iga päevaga tuleb uus hooaeg lähemale,» sõnas Vene ning lisas, et loodab umbes 10. augustiks kindla mängupaiga leida ja paberid allkirjastada.

Vene, kes kuulunud ka Kaunase Žalgirise (Leedu) ja Nižni Novgorodi (Venemaa) hingekirja, soovib karjääri jätkata siiski Lõuna-Euroopas. «Ma eeldan küll, et see paik on prioriteet, aga kunagi ei tea, kust keegi võib üllatada,» jättis eestlane mängimisruumi.

Praegu viibib Vene Haapsalus, kus hoiab end vormis, kuid ülemäära palju korvpallitrenni ei tee. «Kaua sa ikka puhkad, peab ennast liigutama ja keha vormis hoidma. Enamik ajast treenin individuaalselt ning teen pigem jõu- ja kehatreeninguid, aga vahel käin viskamas ka,» andis Vene mõista.

Vene eelmine koduklubi Varese jõudis möödunud hooajal Itaalia kõrgliigas veerandfinaali, kus jäädi 0:3 mängudega alla Bresciale. Vene kerkis poole hooajaga meeskonna üheks võtmemängijaks. Ta kogus keskmiselt 8,3 punkti, 3,9 lauapalli, 2,6 resultatiivset söötu ja 1,0 vaheltlõiget mängu kohta, kuid just põhihooaja lõpus ja play-off-mängudes säras Vene eriti eredalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles