Ksenija Balta hooaja avastart taas tiitlivõistlustel? (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti kaugushüppe rekordinaine Ksenija Balta suvehooaeg võib alata samamoodi nagu aasta tagasi – tiitlivõistlustel. Vigastused pole talle hõlpu andnud ning suure tõenäosusega saab ta võistlustulle asuda alles Berliini EMi kvalifikatsioonis 9. augustil.

Algselt oli kaugushüppaja hooaja esimene võistlus plaanitud juuli keskpaika, ent see lükkub tulevikku, sest pea kahe kuu pikkuse Itaalia kevadlaagri lõpus saadud vigastus pole ikka veel lõplikult paranenud. «Pöial on väikese varba kõõluse vigastus,» täpsustas Balta Postimehele, kuid avaldas lootust, et EM ei jää pelgalt unistuseks.

Vigastused on 31-aastast eestlannat räsinud juba aastaid, kuid 2016. aastal järgnes mõõnale tõus, mis päädis olümpiamängude kuuenda kohaga. Eelmisel aastal pidurdus Balta hoog aga taas, kui tema põlvekõõlus läks liigselt pingesse ja hakkas hõõrduma vastu luud, mille tagajärjel tekkis põletik. Joosta Balta sai, aga hüppamisest igaks juhuks hoidus. Avavõistluse tegigi ta alles Londoni MMil, kuid jäi kvalifikatsiooni pidama. Tulemus 6.15 ja 25. koht panid teda ennastki toona kibedalt muigama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles