FIFA kuulutas välja maailma kümne parima jalgpalluri nimed

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo eelmisel aasta FIFA parima mängija tiitliga.
Cristiano Ronaldo eelmisel aasta FIFA parima mängija tiitliga. Foto: Alastair Grant / AP

FIFA valib igal aastal maailma parimat jalgpallurit ja erandiks ei ole ka see aasta. Nüüd avaldati kümme finalisti, kes kandideerivad kõik maailma parima jalgpalluri tiitlile.

Loomulikult on nimekirjas olemas viimastel aastatel maailma parimaks jalgpalluriks valitud Cristiano Ronaldo. Lisaks temale on kandidaatide hulgas ka tiitli viiekordne omanik Lionel Messi. Kuigi need kaks meest on seda tiitlit omavahel mitmel aastal jaganud, ei pruugi sellel hooajal tiitel nii kergelt nende vahel jagamisele minna.

Lisaks on konkurentsi pakkumas ka Liverpooli särgis imelise hooaja teinud Mohamed Salah, aga ka MMil säranud 19-aastane prantslane Kylian Mbappe. Prantslane näitas hooaja jooksul koduklubis PSG-s häid esitusi, kuid enim särast ta MMil, kus ta suutis lüüa ka finaalis värava, olles sellega teine teismeline jalgpallur ajaloo jooksul. Esimesena sai sarnase teoga hakkama Brasiilia legend Pele.

Kuna Ronaldo ning Messi ei suutnud MMil kumbki oma koondisega midagi suurepärast saavutada, usutakse, et Mbappe koos teise MM-fnaalis mänginud jalgpalluri Luka Modriciga võivad saada neile ohtlikuks. Modric suutis koos Ronaldoga Madridi Reali särgis võita Meistrite liiga, aga Modric suutis Horvaatia koondisega jõuda MMi finaali ning horvaat pälvis kogu turniiri parima mängija tiitli.

Kõik kandidaadid on: Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Luka Modric, Mohamed Salah, Raphael Varane.

Võitja tehakse teatavaks Londonis toimuval tseremoonial, mis peetakse 24. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles