Soome rallil debüteeriv eestlane: katsed on väga lahedad, aga tehnilised

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja
Roland Poom ja Ken Järveoja Foto: Karli Saul/ Scanpix

Soome MM-rallil teeb oma karjääri esimese WRC-stardi ka Roland Poom, kelle kõrval võtab Ford Fiesta R2T võistlusautos koha sisse 17 MM-ralli kogemusega Ken Järveoja.

Kuna Roland ja Ken võistlevad Soomes CRC meeskonna, mitte M-Sport poolt ettevalmistatud autoga, siis eestlased JWRC arvestuses ei osale. Siiski saavad eestlased enda kiirust selles klassis sõitvate võistlejatega võrrelda, sest võistlusmasin on neil JWRC sarjas kasutatavaga identne.

«Tegime pühapäeval Soomes, Lammi kandis testi. Auto seadistasime identseks JWRC autodega, et võrdlusmoment oleks võimalikult täpne. Kõik sujus hästi, sain Soome pinnasest ning katsete iseloomust parema arusaama. Esimese kirjutamise päeva järel võib öelda, et katsed on väga lahedad, samas tehnilised ning vajavad täpsust nii legendi kui ka sõidu osas. Alustame kindlasti rallit rahulikult, et leida oma tempo ja rütm ning siis võib hakata juba veidi kiirust lisama,» sõnas Roland enne MM-debüüti.

Pikemalt saab Rolandi Soome MM-ralli eelseid mõtteid kuulata, Kuku Raadio värskes Podcastis Powerstage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles