Prantsusmaa tippklubi ohustab fännide tegevuse tõttu Euroopa liigadest eemaldamine

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marseille fännid Euroopa liiga finaalmängu ajal
Marseille fännid Euroopa liiga finaalmängu ajal Foto: John Sibley / REUTERS

Prantsumaa tippklubi Marseille võib saada aasta pikkuse keelu Euroopa liigades osalemisest, kui nad ei suuda parandada oma toetajate käitumist staadionil.

Eelmisel hooajal mängis Marseille klubi Euroopa liiga finaalis, kus nad kaotasid Madridi Atleticole. Sellel hooajal peavad nad esimese euromängu pidama tühjade tribüünide ees ning lisaks maksma UEFA-le 100 000 eurot trahvi. Põhjus peitub ebaviisakalt käituvates fännides, kes kahjustavad staadioneid.

Sarnaselt Marseille'le peab trahvi maksma ka Liverpooli klubi. Tõsi, trahv Inglismaa klubile on kõigest 10 000 eurot. Liverpool sai karistada Meistrite liiga poolfinaalis toimunud tegevuse tõttu. Liverpooli toetajad süütasid rakette ning loopisid väljakule erinevaid esemeid.

Marseille klubi karistati samasuguste rikkumiste eest mängudes RB Lepzigi ja FC Salzburgi vastu. Lisaks sellele peab Prantsusmaa klubi kinni maksma staadionil tekitatud kahjud, mis klubi fännid Euroopa liiga finaalmängu ajal tekitasid. Finaal toimus teise Prantsusmaa klubi Lyon'i kodustaadionil

UEFA andis teada, et Marseille on euroliigades mängimas kahe aastase katseajaga. Kui selle aja jooksul peaks toetajad veel kuskil saama sarnaste tegevustega hakkama, eemaldatakse nad kõikidelt UEFA poolt korraldatavatelt turniiridelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles