Brasiilia põrus, aga usaldas peatreenerile uue pika lepingu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiekordse maailmameistri Brasiilia peatreener Tite.
Viiekordse maailmameistri Brasiilia peatreener Tite. Foto: BENJAMIN CREMEL / AFP

Olgugi et Brasiilia langes äsjasel jalgpalli MM-finaalturniiril konkurentsist juba veerandfinaalis, on sealse alaliidu juhid koondise peatreeneri Tite tööga rahul. Temaga sõlmiti uus nelja-aastane leping.

See tähendab, et Titele usaldati nüüd vastutus juhendada Brasiilia koondist läbi terve MM-tsükli. Teatavasti asus ta ametisse 2016. aasta juunis, kui viiekordne maailmameister oli Lõuna-Ameerika tsooni valikmänge alustanud äärmiselt kahvatult. Lõpuks tüüris ta Brasiilia kindlale esikohale.

Finaalturniiril võitis Brasiilia alagrupi, alistas 1/8-finaalis Mehhiko, kuid vandus siis 1:2 alla Belgiale.

Juba järgmisel aastal ootab Brasiiliat ees kodune Copa America - piirkonna meistrivõistlused, mida sealkandis hinnatakse väga kõrgelt.

Enne sünnimaa rahvusmeeskonna tüüri haaramist töötas Tite Brasiilias klubitreenerina. Tema säravaimad saavutused olid Corinthiansiga 2012. aastal klubide MMi ja Copa Libertadorese võitmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles