Vägev võit! Zopp alistas maailma tippmängija ja jõudis Šveitsis veerandfinaali

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: EPA / Peter Schneider / Scanpix

Eesti meeste tennise esinumber Jürgen Zopp (ATP 107.) alistas Šveitsis Gstaadi turniiri teises ringis itaallasest tiitlikaitsja Fabio Fognini (ATP 14.) 6:1, 3:6, 6:3 ja jõudis veerandfinaali.

Zopp alustas kohtumist hästi, kui murdis juba teises geimis Fognini pallingu ja asus 3:0 juhtima. Eestlane ei loovutanud esimeses setis ühtegi servigeimi ja lisaks murdis ta itaallase pallingu ka seti eelviimases geimis.

Teine sett algas aga Zoppi jaoks hoopis keerulisemalt, sest seal jäi eestlane 0:2 kaotusseisu ja murdega tagaajaja rolli, kuid kolmandas geimis murdis Zopp tagasi. Seejärel sai aga Fognini Zoppi käest murde kätte ja seti lõpuni hoidsid mõlemad mängijad oma pallingut.

Kolmas ehk otsustav sett kulges tasavägiselt, sest esimesed viis geimi hoidsid mõlemad mängijad oma pallingut. Zopp luhtas neljandas geimis ühe murdepalli, kuid tegi vigade paranduse järgmises Fognini pallingugeimis, kui realiseeris teise murdepalli. Edasi piisas eestlasel vaid oma pallingu hoidmisest ja sellega sai Zopp suurepäraselt hakkama.

Vägev võit tähendab seda, et niinimetatud jooksvas maailma edetabelis kerkis Zopp uuesti esisajasse, täpsemalt 98. reale. Tema karjääri kõrgeim koht pärineb aga kuue aasta tagusest ajast, kui paiknes koguni 71. positsioonil.

Zopp läheb Gstaadi turniiri veerandfinaalis vastamisi kohaliku mängija Marc-Andrea Hüsleri (ATP 402.) ja argentiinlase Facundo Bagnisi (ATP 177.) vahelise paari võitjaga.

Tagasi üles