Dopingupatuste Venemaa kergejõustiklaste protesti ei rahuldatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Lebedeva.
Tatjana Lebedeva. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Rahvusvaheline spordi arbitraažikohus (CAS) ei rahuldanud Venemaa kergejõustiklaste Tatjana Lebedeva ja Maria Abakumova apellatsiooni ning mõlemad jäävad ilma oma Pekingi olümpiamedalitest.

Lebedeva võitis naiste kaugus- ja kolmikhüppes hõbeda ning Abakumova pälvis odaviskes sama karva medali. Mõlemad naised aga patustasid järeltestimisel turinaboliga. Samal põhjusel jäi 2012. aasta Londoni olümpia keirini kaheksandast kohast ilma venelannast trekisõitja Jekaterina Gnidenko.

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) pole medaleid ümber jaganud, kuid Lebedeva hõbeda peaks kolmikhüppes saama Kasahstani esindaja Olga Ripakova ja pronksi kuubalanna Yargelis Savigne. Kaugushüppes kerkiks teiseks nigeerlanna Blessing Okagbare ning kolmandaks jamaikalanna Chelsea Hammond. Odaviskes läheksid kahvatumat värvi medalid sakslannale Christina Obergföllile ning britile Goldie Sayersile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles