Sloveenia on koduväljakul isegi Fääri saartest kehvemini mänginud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia jalgpallikoondis.
Sloveenia jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste valikturniiril selgub teisipäeva õhtul, kas Eesti pääseb play-off’i või mitte. Selleks ei tohi Serbia võõrsil Sloveeniat alistada. Samas on Sloveenia C-alagrupi meeskondadest koduväljakul kõige vähem punkte kogunud.

Sloveenia on käimasolevas valiksarjas pidanud praeguseks neli kodumängu ning kirja on saadud vaid üks võit ehk kolm punkti, kui Fääri saared alistati 5:1.

Ülejäänud kolmes kohtumises on vastu tulnud võtta aga kaotus. Põhja-Iirimaa alistas Sloveenia 1:0, Eesti 2:1 ning Itaalia oli neist parem 1:0.

Samas ajal on C-alagrupis kodumängudest rohkem punkte kogunud isegi Fääri saared. Mäletatavasti alistati Eesti 2:0 ning viigistati 1:1 Põhja-Iirimaaga ehk koguti neli punkti.

Põhja-Iirimaa kogus kodumängudes viis punkti, Eesti seitse, Serbia kaheksa ning Itaalial on kodumängudest kirjas 12 silma.

Samas on Sloveenia seni võõrsil mänginud palju edukamalt ja kogunud niimoodi kaheksa punkti lisaks.

Kui senisest neljast kodumängust kolm on Sloveenia pidanud pealinnas Ljubljanas asuval uuel Stožice staadionil, siis Serbiaga mängitakse endisel põhiareenil Mariboris. Nii kohalike mängijate kui ka ajakirjanike sõnul on Mariboris kodumeeskonna jaoks palju parem atmosfäär, kuna publik asub mängijatele lähemal.

2010. aasta MM-valiksarjas peeti Mariboris asuval Ljudski staadionil kuus kohtumist ning nedest võideti viis ja viigistati üks, väravatevahe oli samal ajal 13:1. Sellel staadionil on Sloveenia koondis varasemalt pidanud 17 kohtumist, millest võidetud on kümme, kaotatud viis ja viigistatud kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles