Nõmme Kalju kaotas võrdses mängus Portugali tippklubile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju mängijad.
Nõmme Kalju mängijad. Foto: Nõmme Kalju

Täna pidas Nõmme Kalju jalgpallimeeskond Madeiral sõpruskohtumise Portugali tippklubiga Clube Desportivo Nacional da Madeira, kes asub hetkel Portugali meistrivõistlustel viiendal kohal.

Nõmme Kalju peatreener Fredo Getulio Aurelio saatis algkoosseisus platsile järgmised mehed:  Daniil Savitski (väravavaht), kaitses Mikk Haavistu, Martin Maasing, Martin Hurt, Martin Tšegodajev, poolkaitses Tõnis Kaukvere, Marcio Pimentel, Risto Kägo, Andrus Mitt, ründes Liivo Leetma ja Ingemar Teever. Pealtvaatajatena jälgisid mängu põhiliselt kohalesõitnud Eesti turistid, kirjutab klubi kodulehekülg.

Avapoolaeg lõppes väljakuperemeeste eduseisul 1:0. Esimese poolaja 25. minutil lõi ainsa värava Juliano, kes oli Fredo Getulio Aurelio hoolealune ja tuli 2003. aastal juunioride maailmameistriks U-17 Brasiilia koondisega.

Kalju ääreründajal Tõnis Kaukverel oli väga hea võimalus mänguseis viigistada, aga väravavahiga silmitsi olles lõi napilt postist mööda.

Teisel poolajal tegi peatreener viis vahetust. Liivo Leetma asemele tuli platsile Janar Tükk, Andrus Mitti asendas Kristofer Kask, suurepäraselt mänginud Risto Kägo asendas Ranner Pak, Ingemar Teeveri vahetas välja noor tulevikulootus Anti Kõlu, Martin Tšegodajevit asendas Kaupo Margusonov.

Teisel poolajal jätkus tõsine ja kompromissitu heitlus. Väljakuperemeestel oli siiski enam võimalusi oma eduseisu suurendada, kuid Mikk Haavistu ja Martin Hurt tegutsesid kaitses ennastsalgavalt, likvideerides ohtlikke olukordi.

87. minutli õnnestus väljakuperemeestel lüüa teine värav, selle lööjaks oli Mateus. Tulemusega 2:0 mäng lõppeski, kuid nii peatreener kui mängijad jäid tulemusega rahule, sest vastane oli ikkagi maineka jalgpallimaa tippklubi.

«Enne mängu algust oli meil vastasest põgus ülevaade. Esimesed 20 minutit olid väga rasked, õppisime vastast paremini tundma,» kommenteeris Mikk Haavistu. «Lähtusime rohkem kaitsetegevusest. Pikkamisi tekkisid ka meil omad võimalused ja kadus pinge. Saime oma rünnakud käima ja tekkitasime ohtlikke olukordi.»

«Teisel poolajal kohati domineerisime mängu, kuid kohtumisele pandi punkt 87.minutil läbi vastase pommlöögi ning rikoseti, mis tegi palli tõrjumise väravavahile võimatuks,» jätkas Haavistu. «Olen poistega väga rahul, arvan, et tegime hea mängu, vaatamata kaotusele.»

Esmakordslt Nõmme Kalju ridades kaasamänginud Martin Hurt tõdes, et kuna Eestis lõppes hooaeg kuu aega tagasi, oli tugeva vastasega raske mängida. «Sellise vähese treenituse pealt nii tugeva vastase vastu oli väga raske mängida,» sõnas Hurt. «Eriti arvesse võttes veel seda, et meie hooaeg lõppes juba kuu aega tagasi ning siiamaani oleme puhanud. Portugalis aga on hooaeg poole peal ning nemad teevad iga päev trenni ja peavad liigamänge.»

Meeskonna peatreener Getulio jäi mängu lõppedes oma hoolealustega rahule ja lisas, et meeskonnal on potentsiaali uuel hooajal edule loota, mida sisendas ka lõppenud mäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles