Taas Poolas mängiv Ojamaa: oleksin võinud Legias pingil istuda, aga eelistasin mängida

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa Varssavi Legia särgis.
Henrik Ojamaa Varssavi Legia särgis. Foto: Varssavi Legia/Facebook

Kevadel 27. sünnipäeva tähistanud Eesti jalgpallikoondise ääreründaja Henrik Ojamaa andis Poola meediale intervjuu, kus rääkis muuhulgas oma kirevast karjäärist.

Ojamaa sõlmis eelmisel kuul Poola kõrgliigas mängiva Legnica Miedziga 2+1 aasta pikkuse lepingu ja kuulunud ka mõlemas seni peetud liigamängus meeskonna algkoosseisu. Poola kõrgliiga pole Ojamaale sugugi mitte võõras, sest nelja aasta eest esindas eestlane 13-kordset riigi meistrit Varssavi Legiat. Kahe Poola-perioodi vahele mahuvad aga ajad Šotimaal, Norras, Inglismaa, Austrias, Hollandis, veel kord Šotimaal ja Horvaatias.

Poolakad uurisid Ojamaalt, miks on eestlane pärast Legiat esindanud koguni seitset erinevat klubi. Ojamaa vastas: «Ma oleksin võinud Legias lõpetada kaheaastase lepingu ja see oleks CVs hea välja näinud. Kuid ma oleksin seal lepingu lõpuni pingil istunud, aga eelistasin mängida. See on põhjus, miks mind välja laenati. Vahetan klubi sageli, aga see on positiivne, sest mul pole kunagi olnud pikemat perioodi mänguajata.»

Lisaks märkis Ojamaa, et tema senise karjääri säravaimad hetked olid Sotimaa kõrgliigas Motherwellis ja just Legias, kus eestlane teenis Poola kõrgliiga kuldmedali ja sai mängida Euroopa liigas. Ojamaale on eredalt meeles ka tema viimane koduklubi Gorica, kes saavutas möödunud hooajal Horvaatia esiliigas esikoha ja kerkis aste kõrgemale. Ojamaa oli meeskonna võtmemängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles