Vormelituus imetleb Tänakut

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlastel on ralli veres: Kimi Räikkönen (paremal) on MM-sarjas kihutanud, Heikki Kovalainen väisab praegust etappi pealtvaatajana.
Soomlastel on ralli veres: Kimi Räikkönen (paremal) on MM-sarjas kihutanud, Heikki Kovalainen väisab praegust etappi pealtvaatajana. Foto: SHAUN CURRY / AFP FILES

Soome ralli on tippsündmus nii siin- kui ka sealpool lahte ja kel vähegi bensiin soontes voolab, on sel nädalavahetusel Jyväskyläs kohal. Teiste seas väisab MM-etappi ka endine F1-äss, praegu kereautodel kihutav Heikki Kovalainen, kes riputas sotsiaalmeediasse ralli liidri Ott Tänaku stiilinäite.

«Soome ralli!! Võimas!!» lisas Kovalainen, kes soomlasena toetab muidugi Jyväskylä külje all baseeruvat Toyota tiimi.

Aastatel 2007-2013 osales Kovalainen F1-sarjas kokku 112 GP-l. Renault, McLareni, Lotuse ja Caterhami meeskondi esindanud soomlane ronis poodiumile kokku neljal korral ja võttis ka ühe etapivõidu, kui jättis 2008. aasta Ungari GPl enda McLareni selja taha Timo Glocki (Toyota) ja Kimi Räikköneni (Ferrari). Tõsi, selle võidu võtmiseks pidi ebaõnn tabama nii tema tiimikaaslast Lewis Hamitloni (rehvitühjenemine), kui ka kindlalt liidrikohta hoidnud Felipe Massat (Ferrari, mootoririke).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles